zak stanisława Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 udało się w pustym łóżku zasnąć z przestrzenią na dwa oddechy nowej galaktyki do snu nie chciał utulić stukający w parapet zegar udaje że ma wskazówki i obejść się nie może bez ponaglenia tu tu tak tak przystroić ciało odlecieć pegazem czy liczyć barany wersja Baby z Izby udało się w pustym łóżku z przestrzenią na dwa oddechy zasnąć nowej galaktyki do snu nie chciał utulić stukający w parapet zegar udaje że ma wskazówki i obejść się nie może nie zatraca dziko przystroić ciało odlecieć pegazem nie tylko
Koval_ZNowin Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Tak mi się trochę kojarzy z bezsennością, nie wiem czy dobrze, ale jak ja nie mogę zasnąc też przeszkadza mi zegarek i chce poleciec gdzieś indziej, nie koniecznie z pegazem:) pozdrawiam:)
teresa943 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Stasiu, przeczuwam w tym wierszu zakryte dno, ale na razie wstrzymam się z wyjawieniem mysli...wiesz, jak mnie czasem "zamarzenia" ponoszą, hehe... :) serdeczny cmokas -teresa
Judyt Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 mhm 3 razy przeczytałam- aż w konsu odpływnęłam ciepłoniaście
Marlett Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Stanko! Może nowe galaktyki są niezbyt daleko:) PozdrawiaM.
Baba_Izba Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Tak mi się czyta: "udało się w pustym łóżku z przestrzenią na dwa oddechy zasnąć nowej galaktyki do snu nie chciał utulić stukajacy w parapet zegar udaje że ma wskazówki i obejść się nie może nie zatraca dziko przystroić ciało odlecieć z pegazem nie tylko" Najbardziej podobują mi się: "puste łóżko z przestrzenią na dwa oddechy"! Superzasto, że heeej! Serdeczności z uściskami od zegara ("udaje, że ma wskazówki"!) Z izby z przytupem - baba
zak stanisława Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 dzięki serdeczne wszystkim komentatorom miłego dnia! cmokameS
adolf Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam mieszane uczcuia. Tytuł bardzo fajny, zaintrygował (nawet chyba sobie pozwolę keidys ksorzystać z gry słów marzyć i marznąć choć tu chyba raczej niwtym kontekście, bardziej jako za-marzenia) Pierwszy wers mi się nie pdoba (!) wiejm, że to do m,nie nie podobne - wszak moje klimaty - ale jakoś zbyt wydumane a za mało obrazowe - ja bym zmienił, choć jest w nim coś co przyciąga: przestrzenią na dwa oddechy nowej galaktyki fajnie brzmi ;) i fajnie jakoś to wygląd jak się wyobrazi, pomysli :) Ale potem już koljne wiersze przyjemne, problem bezsenności - okropieństwo i te wszechogarniające odgłosy ;) stukanie ta zwrotka jakoś najbardziej przekonuje: do snu nie chciał utulić stukający w parapet zegar udaje że ma wskazówki i obejść się nie może , to fajnie brzmi, takie usobienie zegaru, który zmaiast spokojnie pójść spać żłośliwie bedzie liczył czas, okrajał czas ;) jeszcze nas pogrążał w bezśnie ;) bez ponaglenia tu tu tak tak no i łądna puetna, cohć nieuspokaja :) bo czy te metody pomogą :)) ? Chociaż w końcu zawsze się zaśnie :) przystroić ciało odlecieć pegazem czy liczyć barany Podoba się :) wiersz choć bym jeszcze pomyślał nad poczatkiem, ja wiem, że to moze byc aluzja dosnu, jego istoty i wyobrażenia, ale jakoś nie chce przekonać pozdr.
Bernadetta1 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajny Stasiu:)..podoba mi sie ten stukajacy zegar;)..pozdr
Rekomendowane odpowiedzi