Łukasz Ferchmin Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 kiedy mój wzrok nieopatrznie pada pod twój kaptur nie mogę znaleźć pod nim znajomych uczuć a przecież zawsze fascynowały mnie kaptury jak klasztorna pleśń odległość między nami nawarstwia się geologicznie i aroganckie odwierty badawcze są równie bezcelowe jak chwilowe niszczycielskie erupcje dobrej woli a przecież słyszymy i widzimy mniej więcej to samo dlaczego ten sam dźwięk dręczy lub pieści dreszczem a ten sam strumień fotonów olśniewa albo oślepia? zupełnie jakby młoteczki i kowadełka te same sygnały przekuwały na różne bajki i przez trąbki Eustachiusza ogłaszały szarej masie jedną z wersji jako tę jedyną to niezwykłe – nasze światy są doskonale rozłączne może więc enigma dźwięków obrazów zapachów jest listem poleconym do naszej wyłącznej (ś)wiadomości? nie mam w zwyczaju czytać cudzych listów a zwłaszcza tych od Boga nie znam ich i faktycznie nie mogę powiedzieć nic o złożoności zdań czy zapachu zapisanych kartek wiem za to że kiedyś ranking pierwszeństwa stanie na głowie więc ja też na niej staję by poczuć szacunek dla twojego podłego świata – sumienie twierdzi że tak mu wygodniej
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Oprócz poparcia dla Ewy w sprawie przegadania uważam, że tekst jest niezły. Idziesz, Autorze, w dobrym kierunku.
Łukasz Ferchmin Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 witam Pani Ewo, wyjaśnianie wierszy to najgorsze, co może zrobić autor, zatem pozostaje mi tylko zaprosić Panią do ponownego przeczytania wiersza. może cuś jednak zaświta :)
Rekomendowane odpowiedzi