Messalin_Nagietka Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 wspomni kto może lub nie wspomni, z dwojga droga pod górę, gdzie z łbów kocich niegdyś cień kół powozów i karocy ściągał resztki wieczorów aż do rana, niechby grosza kto rzucił, szept w szum wplótł i w stukot, bo tu się tylko prawd mamidła tłuką, iż pamięć w zieleń od traw po konary a z drogi tyle co kamyczków między źdźbłami, tu trzeba w wyobraźnię zaryć by krztę choć wybrać, bo czas nie oszczędził, grosz w trzos a szepty do stuku i szumu dalej niż prawda mają do rozumu omiń więc miejsce, gdy tu zstąpisz skądyś a pałac stanie albo ty tuż przed nim, brzoza z balkonu wyszumi poglądy na to i owo, jakkolwiek, którędy brzmi w Koziczynie aż krajobraz przysiadł z dwojga - kto wspomni lub nie wspomni – cisza! ------------------------------------------------------------------- skądyś – (nie wiem, może) gwarowe, tutejsze – skądś tam
M._Krzywak Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Jak to się pisze: ciekawe ;) Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to stuk i puk w kufelek dzięki Michale za wejrzenie MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zapisałaś Soroczko tak nie wiele ale dzięki i za Twój pantofelek MN
adam sosna Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 o tylko uśmiech - niestety chciałem + i nie mogę
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. spróbuj Adamie jeszcze raz może się uda ale za uśmiech stukrotnie dzięki!!!!! MN
adam sosna Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. spróbuj Adamie jeszcze raz może się uda ale za uśmiech stukrotnie dzięki!!!!! MN :) nie że wiersz mnie wiersz podoba portal nie daje dać więc wirtualnie z chęci +++
Stefan_Rewiński Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Ciekawie w tym Koziczynie, pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Koziczyn na górce ale do Srebrnej Góry oj nisko ma pozdrawiam więc z dołu MN
M._Krzywak Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to stuk i puk w kufelek dzięki Michale za wejrzenie MN Co do kufelka, to jeszcze przed nami on ci :))) Ale z przyjemnością.
e-m-e-m Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 bardzo mi przykro ale nie kupuje tej historii - okładka mi się nie podoba
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przyjedź - spotkaj brzozę zobaczysz i okłądkę kocie łby MN
BARBARA_JANAS Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zmęczonam bardzo po przeczytaniu ;) Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zmęczonam? oki, nie pytam czy po szepcie, czy po stuku, czy po szumie może? MN
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 bo tu się tylko prawd mamidła tłuką, te mamidła prawd to są powszechne :)) pozdrawiam Jacek
Messalin_Nagietka Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. byłem pod Kętrzynem i rozmawialem na siłę czy to jest oddaj za oddaj? lubi Pan ipingpong? MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak Jacku, każde się tłucze mamidłami i ich cieniem - prawdą a brzoza rośnie, dzięki za wejrzenie MN
M._Krzywak Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. te co spadły? Che che che :))))))))))
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Messalin! Głęboko zaryliśmy w wyobraźnię stuka po kocich łbach Koziczyna;)) Bez punktów ale z plusem pozdrawiaMy.
Rekomendowane odpowiedzi