Tova_Brink Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 w okolicy października barwy liście rozmiękczą ulepię dla ciebie kulę za kurtkę ci ją wrzucę w dzielnicy sąsiedniej na huśtawce siądę posłucham poczekam kiedy wszystko się rozpłynie pojawię się znienacka twoja najbliższa możemy iść na miasto kochana moja! zapomniałabym strach topi się najwolniej
lubię latawce Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 wierszyk rozmazgaił się w połowie ;-] początek świetny, aż łezkę ronię, bo żal. spróbuj jeszcze podumać. nie podoba mi się od pojawię się znienacka twoja najbliższa a i tytuł też taki wydumany. może: wypożyczam? jakoś by mi lepiej brzmiało ;o) zdrawiam! angie
Rachel_Grass Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 przez szacunek dla wiersza postanowiłam pokombinować. angie ma rację- początek świetny, a dalej się niestety sypie. mam nadzieję, że pomogę choć trochę.w okolicy października barwy liście rozmiękczą ulepię dla ciebie kulę w dzielnicy sąsiedniej na huśtawce siądę posłucham poczekam kiedy wszystko się rozpłynie pójdziemy na miasto zapomniałabym strach topi się najwolniej tak to widzę, IMO jest lepiej. czytelniej, ale to tylko moje fanaberie. przyda się może chociaż jedna sugestia? :) pozdrawiam.
Tova_Brink Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 "za kurtkę ci ją wrzucę" czyli to do wyrywki;) ale wtedy reszta jakaś urwana się wydaje nawracam się ostatnio na krótkie formy i każde słowo oglądam kilkarotnie przed przyczepieniem do reszty;] dlatego tutaj na razie nie odcinam nic, bo fragment: "kiedy wszystko się rozpłynie pojawię się znienacka twoja najbliższa możemy iść na miasto kochana moja!" zredukowany do: "kiedy wszystko się rozpłynie pójdziemy na miasto" mówi nie o tym, co sobie zamyśliłam:> dziękuję za sugestie, wbrew pozorom forma ostateczna nie jest jeszcze zaklepana:D, osobiście mam problem z dwoma końcowymi wersami :-]
Rekomendowane odpowiedzi