Klaudia Konowałek Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 i jest też tak, że płaczę, gdy dzieję się tak jak tego nie chcę, nie lubię, nie pojmuję. nie lubię, kiedy rosa odchodzi w jasnej tęczy promyków. nie lubię, gdy milczysz daremnie, gdy w duszy gra muzyka. i nie chcę, by było tak szaro i ciemno w mgle moich myśli. nie chcę Ciebie już, od zaraz i zawsze. nie potrzeba mi wiecznego parasolu przed gradem cierpienia. ja chcę tylko, by szczęście choć przez chwilę miało smak pomarańczy i usta me obmyło.
Rafał Różewicz Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 trochę takie dziecinne, za bardzo... Warto nie zaczynać od " jest też tak, że płaczę", bo czytelnik już ma dość takich utworów:) bardziej to proza, można skrócić, napisać jeszcze raz. Pozdrawiam:) aha i można spróbować z bardziej odważnymi metaforami, tutaj trzeba ćwiczyć wyobraźnie--dużo, bardzo dużo czytać. bo jednak te metafory u Pani nie są zbyt odkrywcze...
lubię latawce Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 jak dla mnie tylko ten fragment: "i jest też tak, że płaczę" - sama nie wiem czemu, ale jest to urocze. co do reszty zgadzam się z Rafałem. nic odkrywczego. angie
Rafał_Leniar Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oooj. Połączenie infantylności i tak egzaltowanych zwrotów jak "me" nie jest niczym dobrym. Śmieszy troszku. Również radzę czytać więcej klasyków. No i nie smutać się tyle ;) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi