Marusia aganiok Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 osiadłaś w nekropolii marmur urasta do legendy słowami kamienia mówi o tobie świętą prawdę przecież nie wyjdziesz i nie zaprzeczysz
kasiaballou Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marusiu, zmieniłabym 'nekropolię' na 'mecenat'/'katedrę' i wtedy całkiem zgrabna mini wiem, już po warsztacie, ale pozwól skromnej czytelniczce odnaleźć się po swojemu super ;) pozdry_kasia.
Marusia aganiok Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marusiu, zmieniłabym 'nekropolię' na 'mecenat'/'katedrę' i wtedy całkiem zgrabna mini wiem, już po warsztacie, ale pozwól skromnej czytelniczce odnaleźć się po swojemu super ;) pozdry_kasia. Miła czytelniczka musi po swojemu rozeznać wierszyk:))) Ja myślałam o konkretnym nagrobku i jakoś nie widzę tego w "mecenacie" ani w "katedrze" "smyntorz je smyntorz" tu nikt żywy ze swojej kwatery nie wyjdzie:)) oj, nie:)) Pozdrawiam:))
a._mrozinski Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Ciekawy pomysł. Jedna myśl - jeden wiersz, niedużo, w sam raz na miniaturę. Bez rewelacji, ale solidnie. W zasadzie można umieścić w podręczniku "Jak pisać miniatury?" Arek
kasiaballou Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marusiu, zmieniłabym 'nekropolię' na 'mecenat'/'katedrę' i wtedy całkiem zgrabna mini wiem, już po warsztacie, ale pozwól skromnej czytelniczce odnaleźć się po swojemu super ;) pozdry_kasia. Miła czytelniczka musi po swojemu rozeznać wierszyk:))) Ja myślałam o konkretnym nagrobku i jakoś nie widzę tego w "mecenacie" ani w "katedrze" "smyntorz je smyntorz" tu nikt żywy ze swojej kwatery nie wyjdzie:)) oj, nie:)) Pozdrawiam:)) Marusiu, są - trzeba umieć patrzeć - ja spoglądam na witraże, obrazy i ołtarze, Ty na posadzki, stąd niezrozumienie ;) pozdrawiam ponownie.
Marusia aganiok Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miła czytelniczka musi po swojemu rozeznać wierszyk:))) Ja myślałam o konkretnym nagrobku i jakoś nie widzę tego w "mecenacie" ani w "katedrze" "smyntorz je smyntorz" tu nikt żywy ze swojej kwatery nie wyjdzie:)) oj, nie:)) Pozdrawiam:)) Marusiu, są - trzeba umieć patrzeć - ja spoglądam na witraże, obrazy i ołtarze, Ty na posadzki, stąd niezrozumienie ;) pozdrawiam ponownie. :)
Beenie M Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 To fakt, nie wyjdzie, choćby kamień kłamał. pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pamiętam z W. Wydaje mi się, że PL snuje swoje refleksje nad grobem kogoś bliskiego (matki?); przypomina życie tego kogoś, może jakieś pouczenia; a może myśli są negatywne? jednak pointa przecież nie wyjdziesz i nie zaprzeczysz potwierdza "świętą" prawdę: po śmierci nie można się bronić, choćby źle mówiono, można tylko milczeć jak kamień. Ode mnie plus. Serdecznie pozdrawiam -teresa
Nessa Isilra Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Płęta przypadła do gustu. W ogole porządnie wykonane. :) pozdrawiam, Kaś
Marusia aganiok Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję za "solidnie" i to drugie (że w podręczniku). Pozdrawiam pięknie:))
Marusia aganiok Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, tak!Również pozdrawiam i pięknie dziękuję:)))
Marusia aganiok Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kaś miło, że przeczytałaś i że przypadło cosik:))) Pięknie pozdrawiam i dziękuję:))
Marusia aganiok Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pamiętam z W. Wydaje mi się, że PL snuje swoje refleksje nad grobem kogoś bliskiego (matki?); przypomina życie tego kogoś, może jakieś pouczenia; a może myśli są negatywne? jednak pointa przecież nie wyjdziesz i nie zaprzeczysz potwierdza "świętą" prawdę: po śmierci nie można się bronić, choćby źle mówiono, można tylko milczeć jak kamień. Ode mnie plus. Serdecznie pozdrawiam -teresa Jest mniej więcej tak jak odczytałaś; potem już nigdy nic nie można.Dziękuję za zostawionego plusa i pozdrawiam pięknie:)))
IN Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podoba mi się Marusiu :)) a podług mego szczękościsku wyglądałoby mniej więcej tak : w nekropolii marmur urasta do legendy o tobie święta prawda nie możesz zaprzeczyć
Baba_Izba Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Niezmiennie, to co w Warsztacie: bardzo trafne spostrzeżenie Peela, zgrabny i ładny wiersz. Pozdrawiam - baba
Espena_Sway Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 cześć :) bardzo zgrabna ta miniatura. wyrzuciŁabym tylko 'sŁowami kamienia' bo jakoś grafomańsko się kojarzy. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w takiej formie + pozdrawiam Espena :)
Rekomendowane odpowiedzi