teresa943 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 mówiłeś lubię jak mrużysz oczy w wąskich szparkach magnes niebiański przedsmak cykad pośród trawy baśniowy świat zapachem przenikaszeptałeś nektar z rozchylonego kielicha jak pszczoła miodem raczysz do ostatka zatracam się w tysiącu aromatów tobąmilczysz nasyceni bogowie wino uderza do głowy powraca echem wspólnej głębi nieśmiertelność
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 -droga autorko trzeba uważać!!a szczególnie przy słuchaniu poetów!!! rzekła róża do motyla pan nie gada, pan zapyla pojęcia nie ma głupi kwiatek że twórczy trud polega na tym by słowu nadać zgrabny rym a nie by prawda była w nim bo zbyt dosłowne traktowanie wierszy, wierszyków, rymowanek sprawia ze ością nieraz stanie najbardziej nawet smaczny rym bo na ten przykład gdy o damie zaśpiewa rozmarzony samiec że jest jak waniliowy krem to trzeba czytać - ja cię zjem lub gdy napisze nie daj Boże- twe serce w dłoniach mych ułożę i będę pocałunki będę kradł to znaczy że jest zbój i drab więc zmykaj różo od motyla on płodzi wiersze, nie zapyla :-)))))))))))
lubię latawce Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 hehe fajny koment :> a Teresko tak ode mnie: ciepło tu u Ciebie :) ładna, ciekawa konstrukcja, tylko jeden fragment taki może trochę oklepany?ambrozyjski pokarm bogów smakuje jak rarytas upaja śpiew ambrozjański jak wino uderza do głowy - te wersy mi nie pasują :P wierzę, że możesz z nimi coś zrobić dużo lepszego :) będę krążyć w pobliżu :* angie
Baba_Izba Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Tereniu, przeczytałam, tak na gorąco - trudno mi coś sensownego powiedzieć, myślę, że wiersz, zwłaszcza zamysł -dobry, ale pewne zmiany konieczne. Na pewno wrócę, jak pomyślę na spokojnie. Serdecznie ściskam - baba
teresa943 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się... ja też dziś musiałam się wygadać... i wyszło, co widać... dzięki, że byłaś serdecznie pozdrawiam -teresa
teresa943 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. każdy rozumie jak umie...pod dosłownym czasami najtrudniej odkryć sedno; dziekuję za trud wierszowania pod moją makulaturą; wiem, na minus zasłużyłam, ale dziś tak mam...sory, że zawiodłam ;) serdecznie pozdrawiam -teresa
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 -atorka nie zasłużyła na żaden minus.ja o wierszu, nic a nic, nie chciałem powiedzieć.refleksyjnie o lajfie bazgrnąłem. hop
teresa943 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Angie. Ciepło w wierszu, bo trochę mnie owiało chłodem z innej strony, ale już ok. A ten fragment, masz rację, oklepany... może coś z nim zrobię albo...kosz. Lubię latawce krążące blisko. :)) Serdecznie pozdrawiam -teresa
Baba_Izba Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Witaj ponownie Tereniu! Zastanawiam się zawsze, jak daleko wolno mi interpretować po swojemu czyjś wiersz. Zawsze obawiam się, że mogę przekroczyć pewną granicę, której przekraczać nie powinnam. Przecież wiem i umiem tak mało, a Autor, poza słowami włożył w wiersz kawałek swojego czucia. Ponieważ trochę się (mam nadzieję) lubimy, wklejam swoją wersję Twojego utworu: "mówiłeś lubię jak mrużysz oczy w wąskich szparkach magnes przedsmak baśniowych cykad zapachem trawy przenika szeptałeś nektarem dojrzałego jak pszczoła miodem raczysz do ostatka zatracam się w tysiącu zapachów tobąmilczysz bogowie nasyceni ambrozja spokojem upaja śpiew tętna na dwa instrumenty szuka wspólnej głębi znajduje nieśmiertelność" Nie wiem, czy, ale jeśli coś się przyda - proszę! Z życzliwością - baba
teresa943 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Andrzeju, widzisz jak ja dziś nic nie "łapię"... Tym bardziej dziękuję za kolejny koment. hop
teresa943 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak zwykle kochana Baba z Izby się wychyla zawsze w samą porę. Od razu robi się radośniej i chce się tworzyć. Twoja wersja, skoro pozwalasz, posłuży mi do poprawek. Jest całkiem fajna. I bardzo lubię Babę Izbę.:)) Dziękuję za życzliwość. Serdecznie pozdrawiam -teresa
Marlett Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Tereso! Ciepło tu u Ciebie. Przyda się delikatny szept coby wpaść w nastrój wystarczy jedna ambrozja by nie było przesytu;) Serdeczności.
teresa943 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Marlett. Już trochę zmieniłam. Zbędne ambrozje wyrzuciłam. Serdecznie pozdrawiam -teresa
BARBARA_JANAS Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A może tak : mówiłeś lubię jak mrużysz oczy przedsmak cykad zapachem przenika szeptałeś pszczół tysiąca ostatek ciebie wino uderza do głowy milczysz Serdeczności
teresa943 Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 też całkiem ładnie, ale to twoje... dzięki za pochylenie serdecznie pozdrawiam -teresa
Agata_Lebek Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Podobają mi się wszystkie wersje tzn. twoja Tereso, Baby i Basi. Wchodzę w twój baśniowy świat i słyszę świerszcze w ciepłym świetle słonecznym. Czuję zapach łąki. Później daję ponieść się swojej fantazji dzień zbliża się do mojej ulubionej pory przedwieczornej, a tam zbieranie chrustu na ognisko, dobre wino i nadal te świerszcze:) Smacznie napisane. Wiersz daje dużą przestrzeń odbiorcy. Podoba się bardzo. Plusiorki i uśmiechy posyłam :)))
teresa943 Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piękna ta twoja interpretacja, obrazowa i bardzo trafna. Bardzom rada, że się spodobał. Dziękuję za uśmiechy i pusiorki. :)))) Serdecznie pozdrawiam -teresa
Rekomendowane odpowiedzi