Baba_Izba Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 im dłużej tym pełniej w dojrzałości zamknięte otwiera czas wypełniony drogą szukaniem spełnia ceremonia parzenia wzbogaca recepty na długie i dobre nie ma pozyskuj własnoręcznie kuruj lecz szukaj uważnie znajduj oddziel chwasty miernoty zasusz połącz twórz i błądź neguj mieć rozmaitość musuje fermentem dojrzewa klaruj wypływa cedź siej plonuj zbierz smaki łącz esencjo istoty bądź
kaja-maja28 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
lubię latawce Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Babo, najpiękniejsze ars poetica, jakie miałam przed oczami kurcze, jestem pod wrażeniem tej lekkości, zwiewności i dobitności zarazem będzie mi się ładnie śniło :) pozdrawiam, angie
Baba_Izba Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kaju- maju, bardzo dziekuję za przeczytanie i uwagi, zastanowię się na zimno, chociaż pewne sformułowania są celowe, jak np. "mieć" i "bądź" (odniesienie, może nieudolne do "mieć, czy być"). "Ceremonia parzenia" - może nie wyszło, ale miało być dwuznaczne. Przemyślę, na pewno uwagi Twoje mi wiele pomogą. Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuję za bytność i komentarz, mnie też będzie się miło śniło, dzięki, myślę, że muszę jeszcze troszkę nad tym popracować, wygładzić. Serdecznie pozdrawiam - baba
kaja-maja28 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kaju- maju, bardzo dziekuję za przeczytanie i uwagi, zastanowię się na zimno, chociaż pewne sformułowania są celowe, jak np. "mieć" i "bądź" (odniesienie, może nieudolne do "mieć, czy być"). "Ceremonia parzenia" - może nie wyszło, ale miało być dwuznaczne. Przemyślę, na pewno uwagi Twoje mi wiele pomogą. Serdeczności - baba każdy sobie smak dobiera:) serdeczności życzę i dobrego mieszania z :)
Baba_Izba Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 kaja-maja28: jeszcze raz - bardzo dziękuję, dobranoc! z uściskami - baba
Jimmy_Jordan Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 gramatyka wiersza i dobór słów zaskakują pozadrawiam Jimmy
Mr._Żubr Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 A mi się skojarzyło z pewnym powiedzeniem:trzeba siać, siać, siać... Ale wrażenie pozytywne, pozdrawiam
Baba_Izba Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Powiedz Jimmy coś więcej, zwłaszcza, jeśli uważasz, że gdzieś, lub w ogóle jest źle. Proszę! Za przeczytanie dziękuję bardzo! Serdeczności - baba
teresa943 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 neguj miećesencjo istoty bądź Nie ująć, nic dodać. Więcej "być", mniej "mieć", oto istota życia. serdeczności słoneczne -teresa
Marusia aganiok Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mnie też:) bardzo na plus i dużo fajnego myślenia:))) Pozdrawiam pięknie Autorkę:)))
Beenie M Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Ja tu widzę, Babo, dwa parzenia - to esencjonalne, i to od pary - i oba mi się widzą. Byleby się nie sparzyć :) pozdrawiam serdecznie
Baba_Izba Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przeczytanie i słowa, powiedzenie może znam, ale chwilowo nie kojarzę, chociaż z samym sianiem się zgadzam; trzeba! Próbuję swoich sił w dość oszczędnej formie wyrazu. Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo Wam Duecie! Ślicznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tereniu, jak zwykle, wyłowiłaś złotą rybkę! Dziękuję i ściskam - baba
Baba_Izba Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mnie też:) bardzo na plus i dużo fajnego myślenia:))) Pozdrawiam pięknie Autorkę:))) Dziękuję Marusiu, jak się domyślasz pewnie; trochę "kombinowałam" z formą, a treść (sens), był i jest mi zawsze bliski. Miło mi, że tak to odbierasz, dzięki, z promyczkiem słonka - baba
Rekomendowane odpowiedzi