Rafal Bielan Wierzbicki Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 to tylko początek mojej prywatnej wiosny nikt nie zaczął rozmowy o dorastaniu nie wiedzieć czemu w perfumerii sadów żoliborskich wszystkie rośliny prezentują nowe linie zapachowe ławka po renowacji, facet z wilkiem, dama z samiczką zasmarkany dzieciak, strażaki miejskie czatujące na miłośników płynów rozweselających nieobecność nie sprzyja pogawędkom patrzę sobie, a wzrok umyka mi w nostalgiczny plener: "dawno temu mały człowiek..." a dalej... kosz na śmieci, ten sam od ćwierćwiecza odwiedzają mnie pierwsze papierosy solówkowy mortal combat na placyku dotyk niesprawiedliwości pierwsze rozczarowania w gildii - dwóje z majmy, uwagi w dzienniku młodocianego przestępcy dalej... zbiór czereśni połączony ze wspinaczką drzewną po czym połamane ręce, ekslibrisy kolegów na gipsowych otulinach starte kolana, Wigry trzy, karabiny z patyków i moc dla nas już nieosiągalna widoczna jedynie w naszych dzieciach to nadal my choć dla niepoznaki okryci stertą pozorów, głupich, niepotrzebnych nawyków plantacja dojrzałych lecz nie zawsze świeżych i jadalnych płodów dalej... patrzę, słucham, wstaję i mam tyle do powiedzenia zastygłe myśli żegnają przyjaźnie mruczącą ławkę
myślątko Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 czasem warto usiąść, lub nawet położyć się, by spojrzeć raz jeszcze z dołu i to jest moc największa jak dla mnie, wszystko pamiętać
zak stanisława Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 bardzo ciekawy wpis w poezje sadów 'żulizboża' podobało mi się twoje podejście ironiczno-sarkastyczne, :):)
Rafal Bielan Wierzbicki Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A co to ma być... ??? lakoniczny (bądź nieco nieelegancki) bazgroł czy może mam problem z odbiorem? wesołych świąt i miłych wakacji :/
Rafal Bielan Wierzbicki Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Trampie :) Czy Bródno czy Żoli - wspomnienia chyba podobne - bo my chyba (choć głowy uciąć nie dam) podobne roczniki ? Serdeczeństwa p.s. na Szkicowniku też sobie powspomniałem :)
Tramp Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 nie będę się tu popisywał wiekiem ;) myślę, że roczniki podobne, tak jak wspomnienia; Żoliborz i Bródno to najzieleńsze osiedla, co zresztą opiewałem w swych idiotycznych wierszach; myśląc teraz o wynajmie mieszkania widzę tylko te dwa osiedla, choć przeważa bródno, jako że z niego bliżej do wsi i lasów (kacapnieję na starość) Warszawa jest jak kobieta; z jednej strony Wola i Ochota, a z drugiej Bródno i Włochy :D
tadek niejadek Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A co to ma być... ??? lakoniczny (bądź nieco nieelegancki) bazgroł czy może mam problem z odbiorem? wesołych świąt i miłych wakacji :/ stawiam na bazgroł długi znacznie bazgroł
Rekomendowane odpowiedzi