Marlett Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 w prostej linii nie umiem się skończyć zacieśniam węzłem gordyjskim znieruchomieję na samym pułapie środkiem wydobędę złudzenie a jeśli wygięcie się nie określi potrzebna tylko cięciwa tułają dwie kropki na okręgu najdłuższy odcinek sedno pokona
lubię latawce Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Marlett! ja tam z mat-fizu i dla mnie to nie jest taka ot, plecionka :P coś tu jest fajnego, np.: w prostej linii nie umiem się skończyć albo: potrzebna tylko cięciwa dwie kropki na okręgu ale jakoś brakuje mi punktu odniesienia :( i chyba powinno być: "zacieśniam węzłem gordyjskim" chyba, że to zabieg celowy ;o) pokumam i podumam sobie jeszcze ;o) pozdrawiam angie
Marlett Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lubię Latawce! Dzięki wielkie za uwagi - słusznie:) Poprawione.Może teraz wiersz lepszy w odczytaniu. Radości.
teresa943 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pokuszę się o interpretację na gorąco. Życie nie jest proste. Jest przeplatane różnymi wydarzeniami, które zacieśniają coraz bardziej aż w końcu węzeł gordyjski (myślę, że ci umknęło "m") unieruchomi, otworzą się oczy, dostrzegą, że dotąd żyło się złudzeniami, "a jeśli (...) się nie określi", to ostatni odcinek (na okręgu) pozwoli dotrzeć do sedna. Okręg wg jest symbolem drogi życiowej (od narodzin na ten świat po narodzenie do życia wiecznego przez śmierć). Może to nie jest zgodne z zamiarem Autora, ale lubię puszczać wodze wyobraźni. Wiersz sprowokował, to znaczy, że interesujący. + :) Serdecznie pozdrawiam -teresa
Marlett Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Tereso! m - już naprawione:) chyba że widzisz drugie - m. Bardzo dziękuję za interpretację, splata się z zamiarami autora. Serdeczności.
teresa943 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlett, "m" widziałam tylko jedno, jest ok. Cieszę się, że się splata. A więc prawdziwa "plecionka" Moc kolorów w plecionce opromienionych słońcem. Serdecznie pozdrawiam -teresa
Jimmy_Jordan Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 dobór słow jakoś razi, tym razem, ja bym to widział zredukowane troszkę: nie umiem się skończyć w linii prostej gordyjskie węzły mam w genach w którymś momencie znowu rozpocznę się giąć do złudzenia zbierać a jeśli nie określi się zgięcie cięciwa wystrzeli łukiem na okręgu dwie kropki zatknięte jestem tą bardziej zatrutą może być? zmieniłem wydźwięk troszku zdrowie Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hej wiem że to brzydko tak robić ale mogę sobie to ^ wziąć? Jimmy
IN Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten fragment bardzo mocno przemawia a za to wyboldowane to aż chciałabym Cię uściskać :) co do tego fragmentu, hmm... mnie się te kropki chyba turlają ;) ale marudzić nie zamierzam, bo z doświadczenia wiem, że czytając po jakimś czasie odkrywam coś nowego :)))
adam sosna Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 dwie kropki na orbicie marzeń :):):)
Marlett Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlett, "m" widziałam tylko jedno, jest ok. Cieszę się, że się splata. A więc prawdziwa "plecionka" Moc kolorów w plecionce opromienionych słońcem. Serdecznie pozdrawiam -teresa Tereso! Dziękuję za kolory ;) Słoneczka.
Marlett Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jimmy! Zmieniłeś nieco sens ale za ostatni wers misiek. PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hej wiem że to brzydko tak robić ale mogę sobie to ^ wziąć? Jimmy Jimmy! Słów wystarczy dla wszystkich. Radości.
Marlett Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten fragment bardzo mocno przemawia a za to wyboldowane to aż chciałabym Cię uściskać :) co do tego fragmentu, hmm... mnie się te kropki chyba turlają ;) ale marudzić nie zamierzam, bo z doświadczenia wiem, że czytając po jakimś czasie odkrywam coś nowego :))) INko! Ściskam za Twoje słowa:)
Marlett Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak - czasem bezradne. Radości.
Rekomendowane odpowiedzi