Baba_Izba Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 z chorągwiami głośnikami hucznie sztucznie transparent krzyczy: na szczyt! znajduję trasę stromą ale własną gdzie muzykuje lotem trzmiel w piasku żuk grzebie nogami do nieba deszcz spływa rzeką do mrowiska motylom skleja skrzydła w locie głaz nie toczy się gdzie trzeba płacze trawa kierunkowskazy spowalniają wolność nadaje wyborom sens trwam w jedności z zasadążyj uczciwie szanuj wszelakie życie wspinam się z mozołem człowieczym podnoszę osuszam uwalniam pnę się żałośnie nieomylni nie mówcie że tylko jedna droga prowadzi przed oblicze
zak stanisława Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 no, no, to jest prawie jak odezwa do ludu, ja tam się z nią zgadzam, jestem za a nawet przeciw, super wiersz, scmok babo!
Marusia aganiok Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Ojej jak ja lubię takie "kształtne odezwy":)) Pewnie, że każda droga jest dobra, jeśli prowadzi:)) Jedna droga to jak jedna mysia dziura - kot tego nie wytrzymuje, a co dopiero my ludzie:)))Podoba się wiersz. Pozdrawiam bardzo pięknie:)))
IN Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe mam jak Stanka pewnie cosik tam dałoby się ulepszyć ale ponoć lepsze jest wrogiem dobrego ;) :)))
Jimmy_Jordan Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 dla mnie połowicznie, zdaje się zaszły w tekście zmiany, byłem już wcześniej zdrówko Jimmy
teresa943 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 wszystkie drogi pnące się w górę prowadzą do szczytu... superowska odezwa do "nieomylnych" fajnie serdecznie pozdrawiam -teresa
Baba_Izba Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie lubię odezw, tak jakoś wyszło. Dziękuję,odcmokowuję głośno - baba
Baba_Izba Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję pięknie! Nie tylko cel ale i droga się liczy! Kot to wie! Pozdrawiam ślicznie - baba
Baba_Izba Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe mam jak Stanka pewnie cosik tam dałoby się ulepszyć ale ponoć lepsze jest wrogiem dobrego ;) :))) Ulepszam jak umiem, pewnie jeszcze można, ale nie wiem jak, pozdrawiam serdecznie - baba
Baba_Izba Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, zaszły pewne zmiany, nie wiem czy, za obecność i wpis dzięki zdróweczko też - baba
Baba_Izba Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. naprawdę nie chciałam, żeby wyszła odezwa, raczej to pewnego rodzaju sprzeciw. Peelka nie chce, żeby jej wmawiano, że jak robi coś inaczej, to nie dąży do tego samego. Czy osiągnie cel - jeszcze nie wie, ale wyraża bunt przeciw "szufladkowaniu" jej intencji przez "nieomylnych". Jeśli "superowska", to mi miło, dziękuję, serdeczności - baba
teresa943 Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. naprawdę nie chciałam, żeby wyszła odezwa, raczej to pewnego rodzaju sprzeciw. Peelka nie chce, żeby jej wmawiano, że jak robi coś inaczej, to nie dąży do tego samego. Czy osiągnie cel - jeszcze nie wie, ale wyraża bunt przeciw "szufladkowaniu" jej intencji przez "nieomylnych". Jeśli "superowska", to mi miło, dziękuję, serdeczności - baba Sory, w moim komentarzu zabrakło "może być czymś w rodzaju" odezwy (apelu). Dziś jeszcze dorzucę, że peelka m.in. ma chyba na myśli (wg mnie) niektóre poczynania na orgu i wyraża sprzeciw, w czym ją gorąco popieram. Serdecznie pozdrawiam -teresa
H.Lecter Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zostaw babo tylko drugą i ostatnią zwrotkę,i będzie bardzo dobrze.Szkoda robić z ciepłego,mądrego tekstu agitkę.Pozdrawiam.
Gaja Istnieje Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 W ostatniej zwrotce przeszkadza mi słowo -żałośnie-. Jakoś lepiej mi brzmi bez tego. Reszta bardzo, bardzo. Pozdrawiam
Baba_Izba Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. naprawdę nie chciałam, żeby wyszła odezwa, raczej to pewnego rodzaju sprzeciw. Peelka nie chce, żeby jej wmawiano, że jak robi coś inaczej, to nie dąży do tego samego. Czy osiągnie cel - jeszcze nie wie, ale wyraża bunt przeciw "szufladkowaniu" jej intencji przez "nieomylnych". Jeśli "superowska", to mi miło, dziękuję, serdeczności - baba Sory, w moim komentarzu zabrakło "może być czymś w rodzaju" odezwy (apelu). Dziś jeszcze dorzucę, że peelka m.in. ma chyba na myśli (wg mnie) niektóre poczynania na orgu i wyraża sprzeciw, w czym ją gorąco popieram. Serdecznie pozdrawiam -teresa Tereniu! Wprost nadziwić się nie mogę - jaką Ty masz wspaniałą intuicję!! Też, też, a nawet bardzo! Jak rozumiem - nie bez pewnych, uznanych przez Ciebie racji. Dziękuję, za wszystko! Ściskam - baba
Baba_Izba Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widocznie coś nie tak napisałam, jak chciałam aby było zrozumiane. Mój błąd. Pomyślę nad tym, choć pierwsza - jest b.ważna dla zrozumienia drugiej. Peel chce mieć prawo do drogi własnej, bez oskarżania lub insynuacji, że idzie w złym kierunku. On wie dokąd dąży. Wierzy, że idzie do wspólnego celu, ale nie wygodnym, wydeptanem traktem, tylko tam, gdzie jest ktoś, kto potrzemuje pomocy. To jest JEGO droga z wyboru, ale on nie narzuca jej innym. Wprost przeciwnie: uważa, że dokonując wyboru - jest w zgodzie ze SWOIM sumieniem, bez względu na opinie innych. Trochę przydługo, przepraszam. Dziękuję za czytanie i opinię, również pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Gaju za przeczytanie i komentarz, cenię sobie wszystkie uwagi, zastanowię się, choć wydaje mi się, że "żałośni" - dotyczy tej właśnie grupy, o której mówi peel.(nie wszyscy nieomylni - są żałośni, tylko ci, którym się wydaje, że takimi są). Zdaniem peela, człowiek myślący, mądry, ma zawsze dużo wątpliwości, nie idzie za "owczym pędem", ale podejmuje własne decyzje i bierze na siebie za nie odpowiedzialność. Serdecznie pozdrawiami - baba
BARBARA_JANAS Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie będę krzyczała. Powiem szeptem, że kupuję ten tekst mimo niektórych banalnych sformułowań. Jakoś w twoim tekście się znajdują. Pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 wiele dróg można nimi iść mimo dziur :)
Baba_Izba Opublikowano 7 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 można i lecieć - też, prawda? Pozdrowienia - baba
Rekomendowane odpowiedzi