Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 15 446
Samotność to nie uśmiech
to żal smutek łzy - to nie
tęcza - to do bólu drzwi
Samotność to nie wygrana
to trudny horyzont to nie
droga o której lubimy śnić
Samotność to niepewność
boi się ciemnych chwil
przegrana nocy i dnia
Samotność to poezja która
z człowieka drwi to gra słów
w której niczym jest sens
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Alicja_Wysocka · Opublikowano
@Leszczym Trochę od rzeczy, a dwa króliczki jednocześnie da się gonić? A dwie kobiety na raz kochać? A teraz do wiersza, myślę tak sobie, że musisz pisać chyba szybko, tak szybko jak myśli przychodzą Ci do głowy. Jak nie zapiszesz, uciekają jak króliczki. Pozdrawiam :) -
Przez Robert Witold Gorzkowski · Opublikowano
@Marek.zak1 dzięki również pozdrawiam @Jacek_Suchowicz dzięrkuję za komentarz -
Przez Stary_Kredens · Opublikowano
@marekg no taki Twój wiersz , ale żeby wszystko? A nie powinno być wszystkie mieszczą się? Kredens pozdrawia serdecznie -
Przez Alicja_Wysocka · Opublikowano
był raz sobie pan szczygiełek miał pomysłów łepek pełen, więc układał sobie piórka po czym sfruwał na podwórka. słonko wyżej, listki młode wykorzystać chcę urodę gniazdko przecież mam gotowe, to mi trzeba szczygiełkowej. znalazł śliczną ci ptaszynę przyfruwała na leszczynę, między listki się chowała stamtąd pawia podglądała. darmo szczygieł czekał, prosił, smakołyki dla niej znosił, toż to głupi paw! niestety nie rozumiem tej kobiety! dumny, próżny, nic nie robi tylko trawnik sobą zdobi, gniazdka ci nie wybuduje ty do niego nie pasujesz! a paw dumnie nóżki stawia ciągle ogon swój rozstawia. ani spojrzy na leszczynę patrzy w pióra, nie w dziewczynę. i do teraz siedzi w krzakach zapatrzona na cudptaka, szczygieł ruszył wreszcie skrzydło bo czekanie mu już zbrzydło - na cóż jam się tak zadurzył? ...poszedł spić się do kałuży! * morał sam się poukładał, że na szczęście swe wypada, machnąć ręką, kiedy ona tylko w próżność zapatrzona. Rymy są dla dzieci, one to lubią :)
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne