Tomasz_Biela Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 w jamach czaszki strutej próchnem co przeżera kolejną apokalipsę pusta przystań co drugie spojrzenie urwiska pełne obaw o bliski koniec horyzontu co targa większy niż ludzki strach- -sztandar podległych skrajności rozjuszony w codziennym zgiełku pożera naszą zawiść ocieka jej flegmą miażdżąco umierając honorem wznioślejszym niż żołnierz w każdym ekstremum jednym czołem i czułkiem osadzona w nas kolekcja zwierzęcych instynktów
H.Lecter Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Im szybciej zapomnisz o tym wierszu,tym lepiej.Nie znajduję niczego na jego obronę.Wybacz. pozdrawiam.
Tomasz_Biela Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trudno. im szybciej zapomnisz że go przeczytałeś tym lżej dla twojego rozumu bywaj./
H.Lecter Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trudno. im szybciej zapomnisz że go przeczytałeś tym lżej dla twojego rozumu bywaj./ Zapomniałem.Ulżyło.
Judyt Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 a mnie się zdaje, że Autor napisał o wszelakich zakrętach mózgu ludzkiego który nie dorównuje sile wyższej i może to właśnie jest punkt zwrotny: "co targa większy niż ludzki strach" (mogę się mylić) pozdrawiam ciepłoniaście
Magnetowit_R. Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 pierwsza do kosza bezwzględnie;) roi się w niej i straszy. jeżeli w następnych chciałeś napisać o tym, że nie honor czy sztandar determinuje ludzi do zabijania się nawzajem, to wg mnie powinieneś to zrobić inaczej.bo jeżeli to ta myśl, to zamotana strasznie. strach też jest instynktem. pzdr
Mr.Suicide Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 'osadzona w nas kolekcja zwierzęcych instynktów' -> jednakże nie zawsze muszą być one o nacechowaniu negatywnym czy też, na tej płaszczyźnie, źle świadczyć o człowieku, bądź prowadzić go do czynów niegodnych pochwały, zatrważających i haniebnych. tekst pokazuje, jak dwuznaczne mogą być czynniki zwierzęce, kształtujące osobowość jednostki oraz ich wpływ na zachowanie wobec innych ludzi, a także ważne dla procesu egzystencjalnego, na którego influencję ma wiele zjawisk. dostrzegam tu także wołanie i smutek, żal /by nie powiedzieć: rozpacz/ podmiotu lirycznego. obawia się, może nawet doświadcza pewnych niekoniecznie typowych rodzajów postaw środowiska. jakkolwiek mówi także, iż odczuwa, widzi nadzieję na - opcjonalnie - zmianę na lepsze. podoba mi się ten tekst. jest malowniczy, plastyczny jak na taką tematykę; która w takim ubraniu jak najbardziej do mnie przemawia. poza tym niewykluczone, że duży wpływ na moją ocenę może mieć fakt, iż czytałem przyzwoitą ilość Twoich utworów. jakkolwiek ode mnie plus. pozdrawiam.
Tomasz_Biela Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeden zrozumiał bo pewnie chciał...i się rozwinął jak zawsze...może nie zawsze w dobrą stronę ale próby doskonalą...na szczęście nie do końca. dzięki. bywaj/
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 w jamach czaszki strutej próchnem co przeżera kolejną apokalipsę osadzona w nas kolekcja zwierzęcych instynktów Dla siebie wybrałem bywaj :)
Rekomendowane odpowiedzi