taka tam chwila Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 najpiękniejsze to te których jeszcze nie ma one siadają na ławkach samotnie zamyślone wypatrują słów ciągle niedojrzałych jabłka nie zerwane najpiękniejsze piszą się same jakby czarno biały obraz kolorował świt wymykają się z uśmiechów w smutku uchylają oczy ledwie są zaczątkiem treści nie spisanej kiełkując w zarodku najpiękniejsze nie dotykają białych kartek boleśnie same przychodzą na papier niezauważone gdy czas na nie
myślątko Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 każdy kawałek zaczyna się : najpiękniejsze a mnie bardziej pasowałoby najsmutniejsze ;)
Baba_Izba Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 " Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wykorzystałam pomysł myślątka a może tak? Z pozdrowieniami - baba
taka tam chwila Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 myślątko , Babo Izbo dziękuję za sugestie przemyślę obie pozdrawiam
kasiaballou Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. powtórzenia mają ściśle określony sens, nie sądzę, aby w tym wierszu były przypadkowe, odczytuję, jako uzasadniony i przemyślany zabieg, czekam zatem na te 'najpiękniejsze', które zawsze 'przed' i to napawa optymizmem :) pozdrawiam_kasia.
taka tam chwila Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ja też byłabym za pozostawieniem obecnych powtórzeń , to co kryje się za słowem najpiękniejsze wyjaśnia przecież treść strof a to jak zostanie ona odczytana , czy to będzie smutek czy szczerość zależy od czytelnika , wiec nie wiem czy jest sens podkreślać to jeszcze dziękuję pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi