adam sosna Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 nagłe promienie głoszą nadejście świtu myślący albo zmartwiony czoło opiera w ręce spragnione miłość spogląda między palcami drżąca pajęczym trudem misterna siatka ubrana we mgły opadłe łączy gałęzie w igłach ukryte świeżo zielone trwałe przeżycia straże kamienne drogi splątane znaczą węzłami pola żywiące niczym ołowiem spięte kolory święci czujący ziemi aromat Adam Sosna (2008 kwiecień)
H.Lecter Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Rozrzedziłbym nieco konstrukcję tekstu,zmienił wersyfikację.Za mało "powietrza" między wersami,to przeszkadza w czytaniu.Odemnie plus.Pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja starałem się kondensować czytałem wielokrotnie nagrywałem i słuchałem - zastanawiam się dzięki
teresa943 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 oto człowiek... Adamie, zabieram do ul ogromny + ślę serdeczności -teresa
adam sosna Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 dzięki wielkie to radość :)
Baba_Izba Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 wiesz, ja nie jestem znawcą, ale tak na wyczucie:"myślący albo zmartwiony czoło opiera w ręce spragnione" może ja to źle odbieram:opierać się (czemuś, o coś, o kogoś,) " w ręce" ? Całość mi gra i bucy! Serdeczności - baba
adam sosna Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Baba Izba "w twoje ręce" :):):) ręce rozwiera - czoło opiera tak myślę - w ręce myślałem "o" myślałem "w" wybrałem :)
IN Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. najbardziej pierwsza, a naj naj :czoło opiera w ręce spragnione miłość spogląda między palcami druga też mi ładnie baja a trzecia....hmmm - ostatni wers psuje mi coś święci-widzący-rodzącą.... za dużo ąckich;)święci patrzą na ziemię rodzącą ? lub jakoś tak :)))
adolf Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cudowne ;p 1) metafory przypadły mi do gustu, ale najbardziej ta genialna rytmika i ta płynność w czytaniu - bardzo dobrze się czyta ;p pozdr.
adam sosna Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cudowne ;p 1) metafory przypadły mi do gustu, ale najbardziej ta genialna rytmika i ta płynność w czytaniu - bardzo dobrze się czyta ;p pozdr. mam się zarumienić? dziękuję! ale za rok jeśli będę napiszę lepiej :)
adam sosna Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. najbardziej pierwsza, a naj naj :czoło opiera w ręce spragnione miłość spogląda między palcami druga też mi ładnie baja a trzecia....hmmm - ostatni wers psuje mi coś święci-widzący-rodzącą.... za dużo ąckich;)święci patrzą na ziemię rodzącą ? lub jakoś tak :))) no to 4 do 4 w ogonkach ale od 2-3-2-3 nie odejdę :)
zak stanisława Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 rumień się Sosno, wiosną, bo ładnie bajesz, cmok
adam sosna Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 zak stanisława no - pięty gorące :) i czerwone :):):)
Stefan_Rewiński Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Dobre to jest Adamie.
Marlett Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Adam! Przechodząc przez zgiełk i pośpiech zatrzymuję się na rozdrożu przed figurką Jezusa Frasobliwego. W ciszy znajduję spokój i mądrość. Mam w pamięci ''obrazek''. miłość spogląda między palcami Uśmiechu:)
adam sosna Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no jest... takie jak się zdaje mnie wydaje się dobre :):):)
adam sosna Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Marlett tak - trzeba zastanowić się nad każdym ruchem :):):)
Marlett Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak.
adam sosna Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 i niech sny płyną :)
Coolt Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 cóż to za przewrotność tytułu miało być o człowieku, a ten skrył się za abstrakcyjne pojęcia i wtopił w przyrodę. w wersach 2-3 mam poczucie nadmiarowości epitetów (myślący, zmartwiony, spragnione) przerzutnie naturalne, ogólnie bardzo sprawnie i interesująco Pozdrawiam i życzę więcej takich Coolt
Rekomendowane odpowiedzi