Koval_ZNowin Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Szelest liści z szesnastego wieku, szum nad moją głową, siwą i zmęczoną jesienią. Jak gdyby liście spadały, ale to tylko moje włosy. Zasypiam w skrzynce styropianu, by mnie nie zmroziły te chłodne jesienne noce.
Koval_ZNowin Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Mogłem dać inny tytuł.......................ale musi tak zostać
Baba_Izba Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jak musi, to mus! Nie pasują mi te "liście z szesnastego wieku" i "skrzynka styropianu" - razem. Pozdrawiam - baba
teresa943 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwsza nasunęła mi myśl o starzeniu się, tylko nie rozumiem dlaczego "szelest liści z szesnastego wieku", czyżby wspomnienie młodości? Druga - albo bezdomność (skrzynka styropianu) albo samotność (by mnie nie zmroziły...) Tak sobie pofantazjowałam. Aha, nowy tytuł możesz napisać nad wierszem i dopisać PS notkę o zmianie. Serdecznie pozdrawiam -teresa
Rachel_Grass Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 coś tu siedzi, ale na pierwszym planie przede wszystkim chaos (jak na razie). coś zmienić, doprawić, może dopisać. wrócę i się zastanowię. pozdrawiam.
Tali Maciej Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taka moja wersja, początek fajnie brzmi ale można było cały wiersz poprowadzić aby fonetycznie brzęczał w uszach pozdrawiam
Koval_ZNowin Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Dziękuje za rady, ale tradycyjnie nie będę zmieniał, ale przydadzą się przy następnym wierszu. Pozdrawiam:)
H.Lecter Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Kupuję "szelest liści z szesnastego wieku".Reszta już była.Może nie piszesz rzeczy wielkich ale też nigdy się całkowicie nie "wywracasz".To nie tak mało.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi