Bez przyszlosci Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Obudziłam się, jak zwykle o drugiej. Jak budzik, który z nużącą regularnością ustawiam co wieczór. Byłeś tam, boleśnie czułam Twoją obecność. Jak miałam odegnać rzeczywistość, zignorować księżyc, który świecił mi w twarz? Zamknęłam oczy, ale nie odszedłeś. Moje demony dopadły mnie znowu. Broniłam się...jak zawsze. Bez skutku...jak zawsze. Chciałam umrzeć, zapomnieć. Igrałam z tą myślą, jak z pszczołą zamkniętą w słoiku. Otworzę słoik włożę tam dłoń alergika to takie proste. Podobno nie można umrzeć z rozpaczy. Mruczałeś do mnie uspokajająco i świat poukładał się na nowo. Zapragnęłam przyjąć co mi dajesz. Żyć, mimo pszczoły zamkniętej w słoiku. Uspokojenie o wpół do czwartej...
H.Lecter Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Najlepsze wiersze mają " zapach " autora,tak jest w tym przypadku z wątkiem pszczoły.To jest nowe bo tylko twoje,wyjęte z twojej prywatności.Tekst zyskuje na wiarygodności . Pisać w sposób uniwersalny,to tak naprawdę pisać o niczym...Duże dobrze...
BERGAMOTKA Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Nic dodać nic ująć..,podpisuję się pod H.Lecterem Pozdrawiam:)
teresa943 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zapragnęłam przyjąć co mi dajesz. Żyć, mimo pszczoły zamkniętej w słoiku. po rozpaczliwych zmaganiach wewnętrznych nadzieja i uspokojenie, optymistycznie serdecznie pozdrawiam -teresa
Baba_Izba Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 "zignorować księżyc,który świecił mi twarz?"" tu trzeba poprawić (mi w twarz, księżyc świecący w twarz) Niezły pomysł, ciekawie się czytalo. Pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi