Robert_Siudak Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Właściwy tytuł : Hybris Hybris Jestem Poetą Nie dla was Mas nie dla was Jestem Poetą Dla Siebie Siebie dla Siebie Jestem Poetą Nie żeby wielkim Mieszczę się w Emke Jestem Poetą Dwie nogi ręce oczy zero głowa Te same co w tramwaju więzieniu hucie Jestem Poetą Fermentuję tlenowo Morduję muchy Jestem Poetą Kaleczę szyki Łamię zegarki Jestem Poetą Uprawiam stripteas Prasuję skórę metaforą Jestem Poetą Stawiam kropkę Prezentuję pośladki * Jestem Poetą Poezja nie żyje Niech żyje Poeta !
H.Lecter Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Stawiasz kropkę i prezentujesz pośladki,z przewagą pośladków-niestety...
adolf Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Ogólnie widzę, że moja polemika zaowocował wieloma nowymi wierszami. Najbardziej przypadło mi do gustu to: Jestem Poetą Poezja nie żyje Niech żyje Poeta ! - ja to widze tak: nioe ma takiego czegoś jak poezja. To nie jakiś absolutny twór, a jeżeli takowy isntiał to zginął. Wszystko zależy od odbirorców, ale i od ludzi:L to cżłowiek mówi: jestem poetą - tworzę poezję. To Poeta to król który decyduje o wszystki i kreuje coś co możnaby nazwac jego poezją. Reszta też fajna - zasadniczo prawdziwe. Tylko to mi nie przyadło d gustu - jakby sztucznie wysilone Jestem Poet Kurczaka z gastryną zostawiam w muszli Morduje muchy Jestem Poetą Kaleczę palce język Łamie skórę Jestem Poetą Fermentuje beztlenowo Czasami śpię pozdr.
Robert_Siudak Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prezentowanie pośladków miało być dwojaką metaforą jeżeli moge tu jakoś się wytłumaczyć: 1) pokazania stosunku emocjonalnego do odbiorców czy krytyków, 2) obnażenie się, każdy "wiersz" jest obnażeniem się autora w pewien sposób Może następnym razem będzie stesty Pozdrawiam
Robert_Siudak Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z interpretacją ogółu trafiłeś w zasadzie bezbłednie, ciesze się że przypadło, A ten kuśtykający fragment, napewno jakoś amputuje, przerobie, jestem także otwarty na podpowiedzi. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 ironicznie ale do poprawki, za bardzo się rozgadałeś:):)
Judyt Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 hybryda -faktyko, dlatego zaglądać na sam tytuł odpychające pozdrawiam ciepło
Baba_Izba Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 coś interesującego się rysuje bardzo! Z przekąsem (jak peel) i z przyjemnością wrócę tu jutro. Z pozdrowieniami - baba
teresa943 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 bardzo się obnażył ten Poeta... a tak na poważnie, świetna ironia na pojmowanie Poezji; bo przecież to prawda, że jest uzależniona od czytelników i komentatorów, a każdy inaczej odbiera, więc gdyby dogodzić wszytkim, trzeba by było co chwilę zmieniać w/g gustów, najważniejszy chyba jest warsztat; takie tam moje przemyślenia... serdecznie pozdrwiam -teresa
Baba_Izba Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Nawet choćby w samej końcówce :Hybris! "Jestem Poetą Poezja nie żyje Niech żyje Poeta !" dla dobra całości, może jednak skrócić? Serdeczności - baba
Robert_Siudak Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Torchę pozmieniałem, ale i tak chyba jeszcze zbyt długaśnie... Dzięki że wpadałaś, pozsrawiam :-)
Robert_Siudak Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zależy który tytuł , stwierdzenie "jestem poetą" tez jakoś mnie odstręcza czasami :) Pozzdrawiam.
Robert_Siudak Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak ale gdyby tylko warsztat, wtedy poezji uczyliby na studiach, powstałyby technika poetyckie :) więc liczy się tez to "cuś" Pozdrawiam
Robert_Siudak Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę pozmieniałem, co tu jeszcze poucinać ?? help !:P Dzięki że wpadałaś :) pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Widzę, że zmieniłeś co nieco! Nie jestem znawcą, wg. mnie teraz - dobrze. ( Morduje - Morduję?) Serdecznie pozddrawiam - baba
Robert_Siudak Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 no tak Morduję ;) dzięki za odwiedziny i zwrócenie uwagi. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi