W_ita_M. Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zabrzmiały dźwięki poloneza, lecz płaszcz był tylko za tancerza przez poręcz przewieszony ten tancerz ułożony, czas zacząć taniec... nie przybieżał.
gżegżółka Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Tancerz zrobił się za to jak kreda blady Bo to taniec z gatunku płaszcza i szpady Lecz był bohaterem Piątym muszkieterem Stąd żadna tancerka nie daje mu rady
W_ita_M. Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Tak, prawda, był w jasnym, modnym dziś kolorze z dodatkiem cytrynki przygaszonej w zboże, lecz co mi w tym tańcu po takim łamańcu, co to na poręczy krzesła taniec przespać może.
gżegżółka Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Lecz cóż po płaszczu choćby i jasnym Jeśli w obuwiu przyszedł za ciasnym Widać we wszystkich jego ruchach Że ma odciski na paluchach W humorze jest jak cytryna kwaśnym
W_ita_M. Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Gorzej, bo wcale go już nie widać, wsiąknął, dosłownie efemeryda, tylko płaszcz został, bo to już wiosna, a ten pan to był zimowy brzydal.
gżegżółka Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Podąża do góry słupek rtęci Mnie po bałwanku łezka się kręci Lecz w pionie mocno nadzieja trzyma Bo za pół roku następna zima
W_ita_M. Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 A wiosną latem i jesienią, gdy się kolory wokół mienią, to może w tęczę się owinę od głowy aż po samą zimę.
gżegżółka Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 A ja gdybym zobaczył tęczę to potem Szukałbym na jej krańcach garnców ze złotem
W_ita_M. Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 stanęła tęcza raz na kształt bramy, ja szłam z ogrodu z jabłek koszykiem i pod tą tęczą, z zachwytu jęcząc, grzałam jabłuszka barwnym promykiem
gżegżółka Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Wkrótce z owoców grzanych promieniem tęczowym Zrobił się w koszyku dżem o smaku jabłkowym
W_ita_M. Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 więc teraz złota poszukiwać trzeba, skoro wskazała miejsce tęcza z nieba, tylko mnie dziwi ta wskazówka srodze, że to wypada za miastem na drodze
gżegżółka Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Pewnej mieszkance znad Wisły Marzenia jak bańka prysły Znalazła garnuszki A w nich brudne ciuszki Szybko straciła swe zmysły
W_ita_M. Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ale był jeszcze tęczy drugi koniec, który wskazywał osiedla granice i barwy snuły się w osiedla stronę ukolorowiając tą okolicę.
gżegżółka Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ależ ta pani w tęczowym kolorze Łatwo jak we mgle zgubić się może! A jeśli trafi do starego lasu Jak z niego wyjdzie bez map i kompasu?
W_ita_M. Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Stary las jest za Jaglakiem i zazula w lesie kuka, za tym starym poligonem po- mieszkuje taaaka sztuka.
gżegżółka Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Czyżby za tym poligonem Gdzie są płoty przewrócone Obok rzeczki czy strumyka Skąd już blisko do pomnika Stała chatka arcymaga A w niej mieszka Baba Dżaga?
W_ita_M. Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Za tym, gdzie transzeje w rowie, nad glinianką jest sitowie... chociaż czołgi rozebrano, sarnom drogi nie z- orano.
gżegżółka Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Przy rozbitej ławce Rosa lśni na trawce A wśród niej jest domek W którym mieszka Gromek I puszcza latawce
W_ita_M. Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Niechby mu zagrały wierzby poloneza; jeszcze by zatańczył, jeszcze by przemierzał posuwistym krokiem, przechylonym bokiem od okna, przez parkiet, prosto do alkierza.
gżegżółka Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Do alkierza? Zawracanie głowy Sądziłem że zmierza do alkowy!
Rekomendowane odpowiedzi