Coolt Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 zmieniam stan skupienia topię się refleksją i paruję marzeniem chrupię słońce w bananach wypijam truskawkową rzekę szukającą swych granic wiosna kładzie fundamenty i nawet katedra zaczyna już kwitnąć dachówki i liście koła i łapy solidarnie dzielą się przestrzenią a świat u mych stóp czeka stanowczo spokojnie daje czas bym mógł się wtopić butami w zieleń13:35, 9 kwietnia 2008 piękna wrocławska pogoda wyrwała ze mnie wiersz
zak stanisława Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 i zobaczyłam całą wiosnę wrocławską, ciepłą twoimi marzeniami Colcie, witaj po dłuuugim niebycie!aaaa[/zapomniałeś]
kasiaballou Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. malowniczo, wiosennie;topię się refleksjąi paruję marzeniem pozdrawiam.
Coolt Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Stasiu: dziękuję za odpowiedziny i podpowiedź. Tak długo byłem w Niebycie, że już zapomniałem, jak kursywę zrobić ;) kasiaballou: cieszę się, że Ci się spodobało ------------ Ciekawostka dla interpretatorów: wiersz docelowo wcale nie jest o wiośnie (ma drugie dno), a tytuł wbrew pozorom niekoniecznie oznacza część ciała
kasiaballou Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. odebrałam, jako stapiające się obrazy, uczucia, przemyślenia, 'wszystko płynie' ;)
Stefan_Rewiński Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Mi się optymistycznie skojarzyło, witaj po przerwie i zostań, Stefan.
Marcin Gałkowski Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 no, pogoda we Wrocławiu dzisiaj ładna, to fakt:). ale teraz się rozpadało, chlip;(. w każdym razie wierszyk niezły, choć z krzesła mnie nie zrzucił;) pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. odebrałam, jako stapiające się obrazy, uczucia, przemyślenia, 'wszystko płynie' ;) podobnie, obrazy radosne, bo wiosna jest symbolem odrodzenia, radosci, wszak tak? :):)
Coolt Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Panie Rewiński: to dobre skojarzenie :) Niestety krucho u mnie z czasem na wszelkie aktywności, więc poezja schodzi na bardzo daleki plan. Postaram się zostać ;) Marcinie: dzięki za taki głos. Widać to taki bezpieczny wiersz, można go czytać bez narażania się na bolesny upadek ;) Stasiu i Kasiu: każda interpretacja umocowana w tekście jest dobra i ważne co Wy z wiersza możecie wynieść. Miałem trochę inny zamysł. Rzeczywiście coś z czymś się stapia. Z określonego powodu wiosna kładzie fundamenty, a katedra kwitnie, choć naturalniej byłoby odwrotnie. Celowo są zestawione dachówki i liście, koła i łapy, a nie np. dachówki i koła, liście i łapy, lub dachówki i łapy, liście i koła. Jak ktoś będzie chciał pokombinować nad 'drugim dnem' tego utworu, to będzie mi miło. Pozdrawiam serdecznie Coolt
BoboFrut Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Wielokrotnie przeczytany, bardzo mi się podoba ten wiersz. Nie lubię publicznie przeżywać poezji, więc tylko zostawię ślad po sobie. Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Podoba mi się, lubię takie, pomyślałabym jeszcze nad usunięciem tego, czy owego: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To tylko odczucia po przeczytaniu kilkakrotnym, kieruj się swoimi przemyśleniami. Serdeczności - baba
Coolt Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Bobofrucie: dzięki za ten ślad. Wpadaj do mnie częściej :) Droga Babo: wielkie dzieki za komentarz. Zmusiłaś mnie do przemyślenia użycia zaimków i spójników. Zgadzam się z tym, że oba "i" oraz "swych" nie są niezbędnę, nie wnoszą nowej informacji, ale jakoś lepiej mi się z nimi ten wiersz czyta (spróbowałem przeczytać z Twoimi sugestiami i mi czegoś brakowało). nad "mych" się jeszcze waham, czy nie wyciąć, natomiast "mi" pozbywam się od ręki, bo jesteś w słusznej racji ;) , że jest ono zupełnie niepotrzebne. Pozdrawiam serdecznie Coolt
Espena_Sway Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 cieszę się, że wróciŁeś :D powroty dawnej ekipy zawsze są przyjemne :P. szczerze mówiąc, po tytule sądziŁam, iż będzie to jakiś erotyk ;). ale jest nieźle, tak powiem w Twoim klimacie. zaskoczyŁeś mnie miejscem - we Wrocku. przecież tam nie jest optymistycznie, to męczące miasto :]. pozdrawiam serdecznie Karolcia :)
kazelot Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 o kolejna reaktywacja - przyda się :) tekstu nie komentuje - dobrze że chociaż pogoda się udała ;) pozdro :)
Coolt Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Witaj Karolciu. To chyba znamy różne Wrocławie. Ten w którym mieszkam jest bardzo optymistyczny, pogodny i w ogóle nie jest męczący :) kazelocie: komentarz bez komentarza? wyższa szkoła jazdy, gratuluję. A czemu chociaż pogoda? co wierszowi dolega? :) Pozdrawiam ciepło Coolt
Rekomendowane odpowiedzi