Marcin Gałkowski Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 wchodzę i już środek mnogość dialektów jazz na klawesynie ale nie w chicago tylko mieście dymu i blachy gdzie zawsze wadzi jakiś zaimek gdzie są jeszcze tkanki w stanie nienaruszonym a kałuże reagują tylko na podczerwień o czwartej mają przyjść wszyscy moi bohaterowie z tej to okazji położyłem na stół nową ceratę i umyłem naczynia ale będziesz zmuszona wyjść to ma odbyć się w ciszy tak żółtej jak trzeci peron bo my musimy bo my nie chcemy nasze twarze ciężkie purpurowe obradować trzy dni i trzy noce w kuchni kartotece wątków przedawnionych ze słoikiem śledzi chlebem nożem i żyletką przecież nie można tak wciąż o tym samym (5 IV 2008)
Espena_Sway Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 nie widzę zbędnych sŁów. czyta się pŁynnie, jak dla mnie sehr gut, bez czepialstwa ;P. pozdrawiam Karolcia :*
Marcin Gałkowski Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wow, cieszę się:D ;*
Marcin Gałkowski Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki=) pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 obradować trzy dni i trzy noce w kuchni kartotece wątków przedawnionych ze słoikiem śledzi chlebem nożem i żyletką przecież nie można tak wciąż o tym samym nie można, wszystko, aby nie to samo;) siepodoba! :):)
M._Krzywak Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Pan posiada swój własny, precyzyjny styl. Nie mam czasu wnikać (a szkoda), w każdym razie już ostatnie pańskie wiersze zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie. A potrzeba nam świeżej, fachowej krwii. Na tak. Pozdrawiam.
BERGAMOTKA Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Rozumiem że twoi bohaterowie to poeci przeklęci polskiej poezji.To będą długie rozmowy i mocno w dół,i świat zewnętrzny w zasadzie do niczego nie będzie wam potrzebny...I to jest chyba jedyny zarzut.Ten mit jest już trochę zwietrzały ale próbuj.
Marcin Gałkowski Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to dobrze=). dzięuję za okiem rzucenie, pozdrawiam.
Marcin Gałkowski Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to miło=) pozdrowienia=)
Marcin Gałkowski Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo pięknie dziękuję, postaram się w przyszłości nie zawieść. pozdrawiam
Marcin Gałkowski Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. osobiście miałem raczej na myśli postraci, które PeeL sam powołał uprzednio do życia, choćby w innych wierszach. a że mają często wiele wspólnego z przeklętymi to już inna sprawa=). co oczywiście nie znaczy, że tylko w ten sposób można to rozumieć:). pozdrawiam
Coolt Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Rzeczywiście styl konsekwentny, przemyślany. Szkoda tylko, że mi nie odpowiada :) Mam trochę inne oczekiwania co do poezji: więcej tropów, więcej liryczności, klasycznego piękna. Tutaj mamy długie zdania, które choć podzielone na wersy, moim zdaniem bardziej są prozatorskie niż poetyckie.o czwartej mają przyjść wszyscy moi bohaterowie z tej to okazji położyłem na stół nową ceratę i umyłem naczynia Myślałem że będzie tu kontrast słownictwa naukowego (tauryna - zw. chem uważany za aminokwas, którego funkcją biochemiczną tauryny jest sprzęganie kwasów żółciowych przed wydaleniem ich z wątroby - tak mi wujek Google powiedział :) z lirycznym. Zwroty potoczne będą zestawione z tymi oryginalnymi. Tego mi tutaj zabrakło. Pozdrawiam ciepło Coolt
Marcin Gałkowski Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szkoda=). tauryna to obok kofeiny główny skłaqdnik energy drinków wszelakich, stąd tak a nie inaczej=). cóż, we współczesnej literaturze wyraźny podział na prozę i poezję coraz częściej traci sens. tropów tu jest dużo wbrew pozorom, a lirycznośc może być bardzo różna;). tylko co to konkretnie jest słownictwo 'liryczne'?:). pozdrawiam
Baba_Izba Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 dla mnie wiersz ma fajną melodię i rytm, nie przeszkadza mi długość poszczególnych wersów. Ma też swoją atmosferę, "leży" mi! Pozdrawiam - baba
Marcin Gałkowski Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja dziękuję za komentarz i pozdrawiam również:)
Dotyk Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 mnogość dialektów - uprościj to, oraz to: "o czwartej mają przyjść wszyscy moi bohaterowie z tej to okazji" to wg mnie sio: "to ma odbyć się w ciszy tak żółtej jak trzeci peron" poza tym - świetnie :) mirka
Marcin Gałkowski Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję ślicznie za uwagi tudzież sugestie, przemyślę raz jeszcze z czasem:) pozdrawiam również
Władziu Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Nareszcie coś bez "polskiej - francuszczyzny". Przyjemne. dziekuję za nastrój.
Rekomendowane odpowiedzi