M.E.FIRCHO Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Płaczę do środka. Alkoholizuję swój ból by nie miał delirium i nie konał. A on, targany milionem drgawek, łyka je chciwie, zachłystując się każdą najmniejszą kroplą. Prosi o jeszcze, nie chcąc odejść z ciepłego ukrycia mego wnętrza. Więc mu daję, uzależniona od chwil spokoju, gdy potem śpi. Uwięził mnie w swym ogromie, wiedząc, że nie dam mu umrzeć. Karmi mnie wspomnieniami, mamiąc ułudą, że wrócą, sam nabierając sił. A moja twarz sucha i oczy puste przez niego, niewypłakane. Zabrakło mi łez… Dajcie mi wódki.
H.Lecter Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Pisanie o bólu to spacer po linie.O bólu piszą [pisali/pisać będą ] wszyscy,łatwo polecieć w dół,w banał.Tobie udawało się całkiem nieźle do końcówki.Ta wódka jest niepotrzebna,jakaś taka "łatwa" i oczywista.Mimo wszystko robi wrażenie.
BERGAMOTKA Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Pozwoliłeś mi wejść w stan,który potrafiłam sobie tylko wyobrazić.Szkoda,że forma jest lekko chropowata,słowa trochę zużyte.Stan bólu i delirium wyklucza interpunkcję i duże litery.Mimo wszystko dziękuję.
M.E.FIRCHO Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 dziękuję za komentarze. trudno polemizować i nie zgadzać się z niektórymi z Waszymi opiniami, powiem jedynie: miało być chropowate i zużyte ;) interpunkcja to faktycznie drażliwy temat, bo determinuje odbiór ;) ostatni wers pojawił się kilka miesięcy po powsataniu wiersza, jako mały knebel na zamknięcie niektórych ust... ale go nie żałuję acha, BERGAMOTKA: nie jestem mężczyzną ;)
Rekomendowane odpowiedzi