Greeley Skądinąd Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Skrzetuskiemu, gdy uciekał ze Zbaraża, cięła żądłem w ważny narząd wielka waża. Rozeźlony, z samopała, strzelił prosto... gdzie siedzi(ałaaaa!!!) Niech się waża żgać husarzy nam nie waża!
gżegżółka Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Straszliwe i okrutne mordy Na czele bezlitosnej Ordy Z powodu ale i bez niego Szukały dzień w dzień Skrzetuskiego Wiedzieli (a skąd?) skośnoocy Że Jan ze Zbaraża zwiał w nocy Więc od dwóch dni jak w ukropie Pędzili po stepie w galopie Lecz nie będę się rozpisywał Co biedny Skrzetuski przeżywał Bo wszystko przeczytasz człowiecze Z zapartym tchem w "Ogniem i mieczem" Wiem! Pointa to zużyty banał Lecz wcale nie wpuszczam cię w kanał
gżegżółka Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Hej szable w dłoń! Na koń! Bij wroga kto w Boga wierzy! Wytniemże ich uporamy sie z tym do wieczerzy Tatara goń! Sam Chmielnicki przede mna ma pietra Boi się mnie chociaż wzrostu mam tylko pół metra To śpiewałem ja Wołodyjowski
Rekomendowane odpowiedzi