Marusia aganiok Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 mieszka w nas falujące zboże sierpy i kosy to już przeszłość nasze wspomnienia zachowały smak swojskiego chleba i jego przedniość w życiu wpadamy z objęć w objęcia coraz to inne ręce nas pieszczą słońce zostaje w tym samym miejscu w zagięciach dłoni czujemy ciepło
kasiaballou Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pamiętam ten wiersz, podoba_się, pozdry_kasia:)
Piast Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Bardzo sympatyczne wrażenia odnoszę po przeczytaniu tego wiersza, wprowadza spokój i łagodność bez wysilania się na coś sztucznie wzniosłego... "przedniość swojskiego chleba" - od razu cieplej... :) Pozdrawiam Piast
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Mnie też przypadł do gustu, tak naturalny, leciutki:) Ale przyczepię się mimo wszystko, przyczepię się do czwartego wersu: jeśli sierpy i kosy to już przeszłość, to skąd ten chleb u licha? Jasne, jestem upierdliwy, ale jakoś wyczulony na takie drobne potknięcia, nazwijmy to - logiczne. Tym niemniej plus się należy:) Hej!
Marusia aganiok Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i dziękuję za plusa i tak mi się wydawało, że nie gmatwałam treści, bo pamiętam z dzieciństwa smak swojskiego prawdziwego chleba - babcia wypiekała go w specjalnym piecu, a dziadek kosą ścinał zboże; to zapamiętałam i to jest już dla mnie wspomnieniem:) i chyba nie ma logicznego błędu w zapisie:) Bardzo dziękuję i pozdrawiam:)))
Marusia aganiok Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznie witam i dziękuję za miły dla mnie komentarz:)) Pozdrawiam:))
Marusia aganiok Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pamiętam ten wiersz, podoba_się, pozdry_kasia:) Dziękuję Kasiu, że po raz drugi jesteś:))) Pozdrawiam:))
teresa943 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Pamiętam z W i bardzo upodobałam dziękuję za ciepło serdeczności -teresa
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i dziękuję za plusa i tak mi się wydawało, że nie gmatwałam treści, bo pamiętam z dzieciństwa smak swojskiego prawdziwego chleba - babcia wypiekała go w specjalnym piecu, a dziadek kosą ścinał zboże; to zapamiętałam i to jest już dla mnie wspomnieniem:) i chyba nie ma logicznego błędu w zapisie:) Bardzo dziękuję i pozdrawiam:))) Treść wcale nie jest zagmatwana, ani ani. Chodziło mi o to, że... a zresztą, to drobnostka. Wiersz urokliwy tak czy inaczej:) Pzdr!
Judyt Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 chyłkiiem oka zgięcia wyszły(: pozdra. ciepła
Marusia aganiok Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widać miały pozginane na ciepło w zgięciach:)))) Dzięki wielkie:)) Pozdrawiam:))
Marusia aganiok Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i dziękuję za plusa i tak mi się wydawało, że nie gmatwałam treści, bo pamiętam z dzieciństwa smak swojskiego prawdziwego chleba - babcia wypiekała go w specjalnym piecu, a dziadek kosą ścinał zboże; to zapamiętałam i to jest już dla mnie wspomnieniem:) i chyba nie ma logicznego błędu w zapisie:) Bardzo dziękuję i pozdrawiam:))) Treść wcale nie jest zagmatwana, ani ani. Chodziło mi o to, że... a zresztą, to drobnostka. Wiersz urokliwy tak czy inaczej:) Pzdr! Serdecznie dziękuję i pozdrawiam:)))
Marusia aganiok Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. teresko miło, że odwiedziłaś po raz drugi:))) Dziękuję bardzo i pozdrawiam:)))
adam sosna Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 jest chleb i jego smak w naszej pamięci +
IN Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 wiersz promieniuje łagodnością i ciepłem cudny wers: 'mieszka w nas falujące zboże" :)))
M._Krzywak Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 W 8 wersach można aż tyle? Wygląda na to, że można. Puenta potrzebna, chociaż te "dłonie" troszkę mnie zniechęcają, szczególnie, że strasznie lubi je poetycka młodzież. Jednak przymykam oko, bo wiersz naprawdę dobry. Pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widać miały pozginane na ciepło w zgięciach:)))) Dzięki wielkie:)) Pozdrawiam:)) Proszę bardzo:)
Piast Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest naprawdę przedni wers - nauczyłem się go na pamięć, bo treści w nim co niemiara, jakby łagodny powiew wiatru muskał nasze dusze. Też z dawnych lat pamiętam roje pszczół nad polami, zapach ziemi, stukot końskich kopyt, trzask rżyska pod nogami, zapach siana i zapach koni... Eeeech... Pozdrawiam Piast
Marusia aganiok Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję i jest mi bardzo miło. poważnie! Pozdrawiam:))))
Marusia aganiok Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest naprawdę przedni wers - nauczyłem się go na pamięć, bo treści w nim co niemiara, jakby łagodny powiew wiatru muskał nasze dusze. Też z dawnych lat pamiętam roje pszczół nad polami, zapach ziemi, stukot końskich kopyt, trzask rżyska pod nogami, zapach siana i zapach koni... Eeeech... Pozdrawiam Piast Piaście ja mam tę wiejskość w genach mimo, żem w mieście:))) Dziękuję bardzo i pozdrawiam:)))
Rekomendowane odpowiedzi