Rehabilitate K. Cecherz Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Pewien filozof, cynik, stary uparciuch, co gryzły go złości. Mawiał, że zapisze na skrawku papieru wszelkie świata mądrości. Drwił, szydził lud Aten z niego, głupcem dziwakiem nazywał. On jednak stał przy swoim tezę swą utrzymywał. Razu pewnego swą myśl Platonowi zapragnął obwieścić: -Jak uważasz Arystoklesie, czy można na skrawku materii całą świata mądrość zmieścić? Na to filozof udzielił szczerą, odpowiedź taką: Ja nie głupi z serca mówię tobie, mądrość, choć zapiszesz, nie zmierzysz jest wielka sama w sobie...
zak stanisława Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Razu pewnego swą myśl Platonowi zapragnął obwieścić: -Jak uważasz Arystoklesie, czy można na skrawku materii całą świata mądrość zmieścić? Na to filozof udzielił szczerą, odpowiedź taką: Ja nie głupi z serca mówię tobie, mądrość, choć zapiszesz, nie zmierzysz jest wielka sama w sobie.. to Platonowi czy Arystotelesowi? serd.
Judyt Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 choć zapiszesz, nie zmierzysz jaka jest wielka sama w sobie w każdym razie - to dobre pozdra. ciepła
Baba_Izba Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 podobuje mi się, nawet, nawet, jak się ustali kto - kogo i cuś mi się widzi nie bardzo w znakach przestankowych, ale może tylko się czepiam. Myśl przednia! Z pozdrowieniami - baba
Jimmy_Jordan Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 tam jest arystokles Stasiu a nie arystoteles zdrówko Jim
Tali Maciej Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 mam wrażenie że rymy przeszkadzają w tym tekście, można by tą myśl swobodniej przedstawić w białej konwencji tak przedstawiona forma jest jak polska drogi, tu dziura ,tam koleiny i źle się prowadzi pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi