Lady_Supay Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 między latarniami ostry smak nocy ciemność od kuchni ma niebezpieczną woń trzeba wtopić się w to pić między uziemiam się
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 zdecydowanie do usunięcia z początku 'uziemiam się'. inna Lady Su? ;) dwa obrazy: latarnie i kuchnia (rezprezentowana przez woń ;) - jak dla mnie za mało przestrzeni na zbudowanie czegość w swojej głowie w oparciu po tekst. emocje mocne - swoją drogą. ale: ciekawie. :) pzdr. b
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 uziemienia chronią przed porażeniami, może jedno uziemienie wywal Ewo, to będzie chociaż połowicznie razić.
Tomasz_Piekło Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 "uziemiam się" ma duży potencja skojarzeń, ale reszta to nic ciekawego, jak dla mnie. Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 pićmię-dzy ? czytam może nie tak jak wszyscy, ale dobór słów kaze domyślać się 'niestworzonych rzeczy' :):) scmok Lady
Lady_Supay Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 OK. Początkowe "uziemienie" - aut. Wszystkim dziękuję za dobre słowo. A obrazy - kuchnia i latarnie - mają wiele wspólnego. Wierzę, że wiecie, jak noc pachnie i "pachnie" w śródmieściach. Słońca!
Dotyk Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 bardzo ladny teraz obraz - zastanawiam się tylko, czy "ostry smak nocy" wraz z "niebezpieczną wonią ciemności" w takiej miniaturce nie są zbyt spokrewnione, bo noc i ciemność jednej matki dzieci, smak z zapachem to także bliscy krewni - dwa zmysły. Może da się coś zamotać tak, by sens zachować, a językowo wzbogacić? Lady potrafi przecież:) pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszak idzie o "smak" i "woń". to różne doznania, niechaj zostanie, dodałbym jeszcze "zobaczyć" po "pić między".
Dotyk Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 przeczytaj Stefciu jeszcze raz mój komentarz:) Chyba chodzi o to, zeby wiersz byl jeszcze lepszy niż jest. A mnie zależy na wierszu. :)
Lady_Supay Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Heh, popróbuję, ale czy misieuda? ;) Dzięki Mireczko! Słońca!
Lady_Supay Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 między latarniami ostry smak ciemność od kuchni ma niebezpieczną toń trzeba wtopić się w to pić między uziemiam się Może zostawić tylko "ostry smak", a dalej pole otwarte dla czytelnika? I zamiast "woń" dać "toń" - może taka zamiana da większą głębię? Sens chyba pozostanie ten sam...
Rekomendowane odpowiedzi