Marta Pająk Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 A jak polubisz kogoś bardziej To tak jakbyś odkrył sens To tak jakbyś ujrzał cel To tak jakbyś szedł właściwą drogą A jak ktoś taki polubi bardziej Ciebie To tak jakby zakręcił się świat To tak jakby ten świat stał przed Tobą A Ty nie chciałbyś już nic A potem spojrzy Ci w oczy I już wiesz że to co wiedziałeś Było niczym w porównaniu z tym co wiesz teraz To tak jakby... Już wiesz? To tak jakby brakło Ci słów
kasiaballou Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przykre, bolesne ale; 'dopuki Ziemia kręci się...' - piosenka taka... itd. - pozdrawiam:)
Marta Pająk Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 dlaczego "przykre, bolesne"?
Baba_Izba Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 to tak, jakby. Zamysł dobry, jak na mój gust - za dużo powtórzeń. Pozdrawiam i zachęcam do zmian - baba
marti krűger Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 młodość ma swe prawa nawet w poezji. tak czy inaczej kształtowanie postawy literackiej biegnie zwykle latami. warto czytać, analizować, słuchać rad choćby zaopatrzone były "w dobre". przyłączam się do głosu baby, aczkolwiek wcale nie oznacza to słów krytyki. portal jest przecie po to by kierować, naprowadzać na ten właściwy bieg zdarzeń i okoliczności. pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 dlaczego "tak jakby"? - niepewność? serdecznie pozdrawiam -teresa
Marta Pająk Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 dziękuję za pomoc:) niepewność? raczej nie. przynajmniej nie zamierzałam tego. staram się nie traktować pisania wierszy jak rzemiosła, ale może powinnam?
Rachel_Grass Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 pisanie jest po części rzemiosłem, kwestią warsztatu. ale nie tylko, bo bez weny nijak coś wypocić (przynajmniej ja :)) trochę jak z bloga- nie wygląda to zbyt dobrze.
Baba_Izba Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w 14 wersach zmieściłaś: jak- 2 razy :to tak - 5 razy :jakbyś - 3 razy :jakby - 4 razyByło niczym w porównaniu z tym co wiesz teraz To tak jakby... - brzmi jak proza - radzę; staraj się zrozumieć! Pozdrawiam kwietniowo - baba
Baba_Izba Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w 14 wersach zmieściłaś: jak- 2 razy :to tak - 5 razy :jakbyś - 3 razy :jakby - 4 razyByło niczym w porównaniu z tym co wiesz teraz To tak jakby... - brzmi jak proza - radzę; staraj się zrozumieć! Pozdrawiam kwietniowo - baba
Rekomendowane odpowiedzi