Robert_Siudak Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Śnieg narzucał się po chamsku, łamiąc wszelkie konwenanse. Termometr niczym impotent z utęsknieniem oczekiwał szczytowań. Szyby w cafe nieznośnie hamowały powietrze. Złapałaś mnie za spojrzenie, łapczywe, ciężkie, niepoprawne, mimo to przyciągnęłaś uśmiechem. - Preludium odegrane pomyślałem teraz czas na teatrum. Ubrałaś się w wypudrowane rumieńce, ochy, achy, spadające łyżeczki. Ja założyłem lśniącą zbroje z mankietami, wykułem miecz z podwyżki i trzeciego filaru, podkułem sto rumaków zimową oponą, żeby zabrać Cię w góry. * Po trzecim orgaźmie nie potrzebowałem Boga, nie obchodził mnie krach na giełdzie w New York, ani tybetańska krew. Byłem głodny. Jadłem ciasto. Śnieg padał – w końcu zima, termometr ostrzegał turystów, szyby chroniły nas przed wiatrem.
Bez przyszlosci Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Wiersz jest świetny. Tylko dlaczego w warsztacie? Moim zdaniem nie ma co poprawiać.
teresa943 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Byłem głodny. Jadłem ciasto. Nie przejadłeś się? Pozdrawiam -teresa
Robert_Siudak Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za pozytywa :) wiersz w warsztacie, gdyż napisany na gorąco, odrazu wklejony , jeszcze się nie uleżał Pozdrawiam.
Robert_Siudak Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pytania należy kierować do PL-a ;) ale podejrzewam że nie , to był przepyszny piernik. Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pytania należy kierować do PL-a ;) ale podejrzewam że nie , to był przepyszny piernik. Pozdrawiam. Jestem bardziej za sernikiem (może być bez polewy). Pozdrawiam -teresa
Judyt Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 dość teatralne faktycznie oprócz tych zimowych szyb, pozdra. ciepła
Robert_Siudak Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pytania należy kierować do PL-a ;) ale podejrzewam że nie , to był przepyszny piernik. Pozdrawiam. Jestem bardziej za sernikiem (może być bez polewy). Pozdrawiam -teresa Z rodzynkami ... mniam, moja babcia robiła zawsze taki - ah te dziecinne wspomnienia :)
Robert_Siudak Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. znaczy się szyby nie przypadły ? czy jak, prosiłbym o rozwinięcie myśli :) Pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. znaczy się szyby nie przypadły ? czy jak, prosiłbym o rozwinięcie myśli :) Pozdrawiam. znaczy że szyby dobre były, oby się nie zbiły czy ja rymuję? o nie!(: niewyraźnie się zostawiłam łoj, pozdra. ciepła
Robert_Siudak Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. znaczy się szyby nie przypadły ? czy jak, prosiłbym o rozwinięcie myśli :) Pozdrawiam. znaczy że szyby dobre były, oby się nie zbiły czy ja rymuję? o nie!(: niewyraźnie się zostawiłam łoj, pozdra. ciepła Człowiek nie czuje jak mu się rymuje (: za sprecyzowanie dziękuje, Pozdrowuje.
Judyt Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. znaczy że szyby dobre były, oby się nie zbiły czy ja rymuję? o nie!(: niewyraźnie się zostawiłam łoj, pozdra. ciepła Człowiek nie czuje jak mu się rymuje (: za sprecyzowanie dziękuje, Pozdrowuje. ale kujee..(: proszę bardzo ni ma za co idę już bo jeszcze się zasiedze i co?
Robert_Siudak Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Człowiek nie czuje jak mu się rymuje (: za sprecyzowanie dziękuje, Pozdrowuje. ale kujee..(: proszę bardzo ni ma za co idę już bo jeszcze się zasiedze i co? siedzieć (i rymować) każdy może troche lepiej lub troche gorzej, ale nie o to chodzi jak co komu wychodzi (:
Judyt Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale kujee..(: proszę bardzo ni ma za co idę już bo jeszcze się zasiedze i co? siedzieć (i rymować) każdy może troche lepiej lub troche gorzej, ale nie o to chodzi jak co komu wychodzi (: się pośpiewało i trochę pognało ooo:)
Robert_Siudak Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. siedzieć (i rymować) każdy może troche lepiej lub troche gorzej, ale nie o to chodzi jak co komu wychodzi (: się pośpiewało i trochę pognało ooo:) "trochę" ? względnie powiedziane, tak zwane wolne wariacje też czasami miło uskutecznić :)
Judyt Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. się pośpiewało i trochę pognało ooo:) "trochę" ? względnie powiedziane, tak zwane wolne wariacje też czasami miło uskutecznić :) to moja specjalność:)))) patrz-->61 i coś tam poszła w bamboszach
Robert_Siudak Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 "patrz-->61 i coś tam poszła w bamboszach" to już tak wolne wariacjem, że przyznaje, nie zrozumiałem skrótu myślowego, o co chodzi ;p?
Judyt Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w profilu to dziadostwo siedzi:)) pozdra. ponownie idę
Robert_Siudak Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 ahaaaaaaaa... no prosze mi tu bez zbytniej skromności ;) Odrazu że "dziadostwo" - ja bym tak nie napisał napewno.
Robert_Siudak Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 ahaaaaaaaa... no prosze mi tu bez zbytniej skromności ;) Odrazu że "dziadostwo" - ja bym tak nie napisał napewno.
Rekomendowane odpowiedzi