IN Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 błękitnoszary półmrok dym - moja przestrzeń mój kawałek nieba rozżarzonym punktem zakreślam słońce na suficie
Ania_Ostrowska Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 A gdyby tak zamiast "punktem" spróbować "końcem"? Mnie się wydaje płynniej - pozdrawiam - Ania
Marlett Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Inko! zamiast ;punkt - kropka. Kropka obrazowo jest punktem, a jedncześnie peelka zastrzego sobie wyłączność, ale ja tak sobie ...:)) Poza tym lubię swój kawałek nieba;)))) PozdrawiaM.
egzegeta Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 w pierwszej chwili chciałem skonstatować;) - nic bym nie zmieniał ale teraz inaczej zaśpiewam otóż półmrok sugeruje, żeby zamiast słońca rozżarzonym punktem zakreślić księżyc na suficie i wtedy ta intymna przestrzeń nabiera uroku marzycielskiego i tyle;)) pozdrawiam po edycji INKo nic bym nie zmieniał słońce - jeśli peelki powinno zostać;))
Mr.Suicide Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 podmiot liryczny zdaje się mieć miejsce tylko na swoją wyłączność, w którym może się schronić, zapomnieć, rozmyślać, etc.; osobisty azyl, na którym można polegać. jednak barwy jego wnętrza nie wydają się być nacechowanymi pozytywnie, co podmiot liryczny chce zmienić 'zakreślając słońce na suficie'. co znaczy, że pragnie on odmiany, czegoś nowego, pogodnego; zostawić za sobą smutek czy coś w tym guście. kupuję ten tekst. jest krótko, ale plastycznie. wszystko ma swoje miejsce, dlatego też nie wiem czy jest sens, aby wprowadzać jakiekolwiek zmiany. tak czy inaczej mnie się podoba :) pozdrawiam.
Marusia aganiok Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 dla mnie b.z. punkt to punkt - wiadomo ma wiele znaczeń; Pozdrawiam:))
Rekomendowane odpowiedzi