Ania_Ostrowska Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 syci pustotę cudzym nieszczęściem łakomy kąsek nienasycone zawistnym okiem przewierca twarze we współczujące stroi się pióra lepkie obłudą nie zapisane ósme na liście do pokonania
Jimmy_Jordan Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 nie rozumiem dlaczego akurat ósme, ale dobór obrazków ciekawy. pozdrawiam Jimmy
Ania_Ostrowska Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 No coś Ty? Nie oglądałeś filmu "Siedem"? Pierwsze:pycha, drugie: chciwość, trzecie: nieczystość (...) ósme: wścibstwo To chyba raczej nie najlepiej o mnie świadczy jako autorze jeśli jest tak mało czytelne. A mnie się wydawało .... Pozdrawiam - Ania
Jimmy_Jordan Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tzn tego znaczenia próbowałem się doszukiwać, ale nie widziałem w tekście poprzednich siedmiu więc się poddałem.
Ania_Ostrowska Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Jimmy ! Dzięki, że próbowałeś! Wyszłam z założenia, że tamte siedem zostało już opisane wiele razy wcześniej i w sposób, o którym ja mogę najwyżej pomarzyć - a "wścibstwo" jest dla mnie równie obrzydliwe a jakby mniej "wyświechtane". Ot i tyle. Ania
Rachel_Grass Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 przepraszam, ale mnie się bardziej Twa proza podoba :)
Ania_Ostrowska Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Rachel - nie ma za co przepraszać, dzięki za szczerość! Ja prozy nie zdradzam, tylko coś mnie ciągle pcha do nowego .. do usłyszenia - Ania
Jimmy_Jordan Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. piszesz prozą? no tak, wiedziałem, że gdzieś juz widziałem twój nick pozdrawiam Jimmy
Robert_Siudak Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 ósme nie kojaży mi sie z żadnym filmem .. tylko po porostu z 7 grzechami głównymi, no i mamy 8- smy. coś tu jest , ale jakoś do mnie nie trafia, nie wiem dlaczemu... Pozdrawiam.
Ania_Ostrowska Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Jimmy - z pewną nieśmiałością - zapraszam na forum prozy dla początkujących - jeśli zechcesz znajdziesz tam 9 moich tekstów (od stycznia) - do wyboru - do koloru. Nie powiem, żebym nie była zachwycona gdybyś skrobnął słówko do któregoś, no dobra, stop - za bardzo się rozpędzam .... Ania
Ania_Ostrowska Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Robert - no i właśnie film jest dokładnie o tym. Mnie się podobał - polecam. Co do mojego tworu - sama też czuję, że jest trochę sztuczny - prawdopodobnie dlatego do Ciebie nie trafia. Niestety mam jeszcze za mało wyczucia, żeby samej ocenić czy i jak można byłoby to zmienić. Liczę na pomoc - Ania
teresa943 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 od razu mi się skojarzyło z dekalogiem - VIII "nie mów fałszywego świadectwa..." serdecznie pozdrawiam -teresa
UFO Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Troche mi takiej spójności międzywyrazowej brakuje. Powiem to samo, co powiedziałam na prozie jak zaczynałaś publikować - potrenujesz, to na pewno sie rozwiniesz do super poziomu, zresztą na prozie udowodniłaś każdym tekstem, że szybko robisz postępy - mówię głównie o technice, bo merytorycznie niczego nie brakuje;) pozdrawiam
Ania_Ostrowska Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 No to niezła autoreklama mi się zrobiła przy tej okazji ! A tak poważnie - dziękuję wszystkim za życzliwe i wyrozumiałe przyjęcie, a zwłaszcza Edycie, której czujne i rzeczowe uwagi były tym, co każdy początkujący na poezja. org. może sobie wymarzyć. Jedyny minus to to, że poprzeczka mi się podniosła. Pozdrawiam - Ania
UFO Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Chyba się zawstydzę;) a poprzeczke czasem trzeba podnosić, prawo dżungli;)
Rekomendowane odpowiedzi