Jimmy_Jordan Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 odnośnie ostatniego haiku Waldemara II kosmonauci jak papież kiedy z samolotu: najpierw składają się jak do pompek a potem nowoodkrytej powierzchni oddech przynoszą. sztucznie - in vitro, przez kaski dmuchają w ponton krągłości. zmoczone mrówki na Araracie, skafandry są ciekawe: kiedy pozrzucacie ich żar w przekonaniu, iż nie sposób inaczej natchnąć, planeta to rodzaj żeński, tymczasem brakuje tchu. tlen z butli garbieje na plecach Noe pogania wielbłądy, ziemia choć lepka od błota jest ziemią. kosmos sam nie wydepta drogi do domu, gdziekolwiek jest, bez człowieka to i powietrze bez sensu. nie ma kto pomóc astralnym organizmom zapładniać tych lądów najmniej miłości przebywa w płucach - wiadomo: nie wyjdzie gdy zamiast sercem, kochasz przeponą.
kasiaballou Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fascynujące:z fantazją obrazuje prozaiczne prawa harmonii i konsekwencję jej braku, potrzeby drożności układów kosmicznie scalonych prawem współistnienia, wymuszonej symbiozy, bez której istnienie jest poprostu niemożliwe, świetna pointa, trudny tekst, ale wczytywanie się sprawiło mi dużo przyjemności, pozdrawiam ambitnego Twórcę :)
Jimmy_Jordan Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki wielkie Kasiu, szczerze mówiąc myślałem już, że użytkownicy są zbyt leniwy, żeby pójść tą drogą i próbować uchwycić najwięcej. Cieszę się, że ty to zrobiłaś. pozdrawiam i dziękuję za wizytę ]immy
Marlett Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Jimmy! Nowe grzechy na Planecie,których nie ma w dekalogu, być może w ten sposób podtrzymuje się życie, ...albo niszczy. Radości.
Jimmy_Jordan Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak! Marlettko, trafiasz w dziesiątkę, to jest przecież ładunek wiersza, właśnie ta myśl. Może jakieś poprawki, gdzieś coś zamienić, bo w wordzie zamiast "żaru" napisałem "skwar"... i chyba brakuje kilku przecinków. pozdrawiam i dzięki serdeczne Jimmy
zak stanisława Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 do warsztatu nic mi, sama nie bardzo się znam, ale temat, tresć, bardzo fascynująca, kiedyś zaczytywałam sie w powieściach fantastycznych, więc twój wiersz, rozumiesz, po prostu biorę! i nie grzeszymy tylko tam gdzie nas nie ma...:):)
Waldemar Talar Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 miło że moje haiku sprowokowało cię do napisania tak ciekawego wiersza Jimmy Waldemar
Jimmy_Jordan Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale ja się tak próbuję znać... dzięki za wzięcie ;) pozdrawiam Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. od pół miesiąca niczego nie napisałem, więc to haiku rzeczywiście wzięło mnie na dobre. pozdrawiam i dziękuję Jimmy
Rekomendowane odpowiedzi