Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pragnę dotknąć Twojej duszy
Usłyszeć melodię która nucisz
Tak normalnie spojrzeć w Twoje morskie oczy
I pieścić piórkowo twoje stopy

Tylko wkoło nicość i cisza
Nie ma nic co mogłoby fascynować nagie ciało
Tylko pusty wiatr zgrozy
Rozwalający mój wielki ból żałoby
Zbiera się na deszcz
Spragnione ciało szuka Twoich ust w kroplach wiosennych
Ale to wciąż za mało

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Lubię Cię zobaczyć, choćby na chwilę, Bo za każdym razem moje serce przyspiesza, Z ekscytacji.   Lubię Cię poczuć, choćby na chwilę, Bo z każdym oddechem przesiąkasz me płuca, Doszczętnie.   Lubię Cię dotknąć, choćby na chwilę, Bo z każdym zbliżeniem doznaje miłości, W ekstazie.   Lubię Cię całować, choćby na chwilę, Bo z każdym pocałunkiem, jesteś słodszy, Mój Drogi.   Lubię o Tobie pisać, o Tobie żyć, Lubię być przy Tobie i o Tobie śnić, Lubię Cię w myślach oglądać, nachalnych, Lubię bardziej gdyś jest namacalny,   Lubię kiedy mnie koisz pocałunkami ust swoich, Lubię, bo nie myślisz czy przystoi, czy nie przystoi, Lubię kiedy to w gorące mnie chwytasz ramiona, Lubię, bo mówisz "Moja żeś jest, tylko moja".
    • @UtratabezStraty No wiesz, zaczęłam i czytam kolejne części z ciekawości.  Do prozy mniej zaglądają, bo nie każdy ma ma cierpliwość,  chce tyle czytać,  dzielić się przemyśleniami - co można albo jakby to widział.  Dlatego uważam, że wiersz chyba łatwiej napisać, bo nie jest za długi, a w prozie trzeba pamiętać o akcji, o dialogach, o tym żeby czytelnik się nie znudził - bo jak się znudzi, to sobie pójdzie.  W wierszu zaskakujesz przenośnią, ciekawym słowem, treścią, puentą - ale to wszystko trwa krótko. Kiedyś ktoś długo mówił, a ja zwyczajnie przestałam słuchać, bo to ciekawe nie było.  Przyłapał mnie na tym, że nie słuchałam i momentalnie zgłaszał pretensje.  Wtedy ja musiałam się jakoś obrobić i mówię: - To nie jest moja wina. To ty musisz tak mówić, żebym ja chciała słuchać.  A autor musi tak pisać, żeby czytelnik chciał czytać. Pozdrawiam :)
    • Ona mówi,               że musi      dalej iść. \/<= Popija drinki wolnej woli. Nic nie smakuje lepiej, niż wolność uwięziona, w hucie szkła — ciała.                     Ona mówi,               że musi      dalej iść  \/<=                Doprzodyzm dopada mnie codziennie. Symfonią budzika razi jeszcze uszy, otwiera jeszcze oczy, wymusza jeszcze — dziś. Dusza w cyfrowym świecie chciałaby: przestrzeni o długości numeru konta bankowego, ale nie ma czasu, by opisać się w PESELu.    Nowe nie chce jeździć maluchem po autostradzie. Chce gnać dwa razy szybciej niż można i zasłaniać się — immunitetem skończoności.   Ale czy nowe istnieje? W tej pętli z tysięcy lat, jestem Rubikiem z dwóch kodów, albo z czterech, albo razy dzieje i płynę — do ujścia. Spadek to jedyny kierunek. Pozostaje głębia morza czasu i głębia Matki Ziemi.
    • @viola arvensis Nie marudź.. ;-) Po pierwsze carpe diem, po dziesiąte carpe diem.
    • @Alicja_Wysocka

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Coś w tym pewno jest, że przydałaby się jakaś mocniejsza scena, ale patrząc na to z drugiej strony
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...