Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 między czterema ścianami pejzaż przyzwyczajeń mijany jak przedmioty stół wydłużony ponad wymiar strzępy słów spłowiałe łoże co noc szersze płomień świec w szkle kieliszków uroczystych kolacji ni to ziębi ni to grzeje
Marusia aganiok Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 teraz mi się podoba:)) Szersze łoże co noc dużo mówi (lubię ten fragmencik). pozdrawiam i ściskam Babę (w izbie)
Baba_Izba Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 miło mi zawsze Marusiu Cię gościć - dziękuję - z pieca -baba -heej!
Judyt Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 po przeczytaniu przypomniał się fragment jakieś piosenki w której urywek: " bywamy jak manekiny(...)" a takie cuś, pozdr. ciepło
Baba_Izba Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na szczęście - "bywamy", bo życie ma wiele wymiarów i barw również! Różne myśli się plotą. Dziękuję za obecność i refleksję. również cieplutko - baba
zak stanisława Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 między czterema ścianami przedmioty przyzwyczajeń mijam stół wydłużony ponad miarę spłowiała cerata .nie ogarnia słów łoże za szerokie w płomieniu świec szkło uroczystych kolacji ni to ziębi ni to grzeje ech Babo, zamąciłm ci conieco tradycyjnie ale nie patrz na to, bo to ciekawy to wiersz, smutny ale i optymistyczny, skoro nie ziębi i nie grzeje, Plka ma go z głowy... cmokes w lokes walentynkowy
HAYQ Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 smutno, ale prawdziwie. Ciekawy wiersz - Walenty powinien przeczytać, pozdrawiam.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Babo! ni to ziębi ni to grzeje niech grzeje lub ziębi, bo jesli obojętność dopada zacytujemy K.C.N. Serca mi nie stać i byłbym w obłudzie, Nie będąc głuchym jak głaz. PozdrawiaMy.
Nata_Kruk Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Babo, co ja Ci tu będę prawić...podglądanie tych szarawych kątków zapisałaś na plus ! Miłego wieczoru... :)
Baba_Izba Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję mątewko, ładnie mącisz, dzisiaj już jestem skałamarniona doszczętnie! tradycyjnie oddaję cmokiem walusiowym - póki świeczki płoną nam - jeszcze tylko na stole - to jest fart! hu, hu, hu, - baba
Baba_Izba Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. za "ciekawy" - cmoka walusiowego, bo to dzisiaj wypada. Walenty dzisiaj i z różą i z lizakiem w kształcie serca, może mu daruję! -ba,
Baba_Izba Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Święta prawda! Idzie wiosna ponoć wczesna, kto wie! Zakręci, zagrzeje, pomarcuje! Marlet - Baba Sosnę - Izba - pozdrowionka!
Baba_Izba Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, miło mi! Myślę, że nie tylko u peelki tak bywa, ale dopóki bywa - a nie osiadło w izbie na stałe, to wróci ciepełko, na przekór góralom, co wołają o śnieg! pozdrawiam - baba w różowych
kaja-maja28 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 może 'ni to ziębi ni to parzy a ciut grzeje' a ciut zawsze jest ciut;) Walentynkowo jeszcze pozdrawiam:)
Baba_Izba Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz rację kaju-maju! Strażacy też to wiedzą: nie zgaszone do końca to i pożar odrodzić może! Ciąg dalszy napisze życie. Dzięki za życzenia - było walentynkowo, ja po - też z uściskiem -baba
Fagot Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Całkiem niezły wiersz + Pozdrawiam
Baba_Izba Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. baardzo mnie cieszy ten plusik, dziękuję - oddaję pozdrowieniem - baba
Sylwester_Lasota Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 coś chciałem jeszcze przy nim podłubać ;), ale nie, zrezygnowałem. jest dobrze. pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lubię, dziękuję, pozdrowienia - baba
Baba_Izba Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kto wie? Bez tego, też można. Moim skromnym zdaniem, "jak przedmioty" - oddaje to, że nie widzimy tego - nie zauważamy. "strzępki słów" - że jednak - może dostrzeżemy. Dziekuję, przede wszystkim za uwagi i przeczytanie, zapraszam - baba
Rekomendowane odpowiedzi