Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

możemy do syta


Rekomendowane odpowiedzi

kość odrapana z mięsa niezbyt dokładnie
zimna woda na cal ponad
ulubiony garnek jeszcze niekompletny
dodam marchew seler pietruszkę

chrusty rozważnie rozpalę w ogień
niech się wodzionka rozgrzewa
jeszcze soli i pieprzu do smaku
suchy chleb obok jednego talerza

gotować na wodzie to sztuka
nie musimy się najeść do syta
wystarczy zapach gorącej pary
by dokuczliwy głód poczuć od nowa
Marlett oraz Sosna

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

hmm, więc tak: po pierwsze, to każdą zupę gotuje się na wodzie (chyba, że się mylę:), a po drugie wodzionka to raczej nie na "niezbyt dokładnie odrapanych z mięsa kościach" i raczej bez takich rarytasów jak marchewka czy pietruszka, o selerze już nie wspomnę. Chyba, że to jakaś królewska wodzionka :)

pozdrawiam serdecznie :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×
×
  • Dodaj nową pozycję...