Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

• M_arianne zablokował(a) ten utwór
  • M_arianne odblokował(a) ten utwór
  • 2 lata później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @vioara stelelor Ciekawe, to wiersz który w oczach peela coś zmienił, miał jakąś moc nad rzeczywistością, zachwiał jakiś porządek i nie do końca...pasował. I ironio losu był to dobry wiersz, który podobał się innym, ale może jego emocjonalny ładunek był tak duży, że te słowa, z czegoś go obnażyły, wypowiedziały coś... za wcześnie(?)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

W nich peel już się nie odnajduje, go tam nie ma.  Coś w tych wersach przestało być autentyczne albo przestało istnieć, może to był piękny wiersz, którego odbicie w rzeczywistości przeminęło.   i sens tego wiersza już należy tylko do tego, który ten sens... zakończył (?)   Dla mnie to tak wybrzmiało... ciekawe jest ten stan o którym piszesz, złożony. Mam nadzieję że moja interpretacja go nie spłyciła. Pozdrawiam
    • @Christine nie marudzę, określam własny punkt widzenia . Jeśli chodzi o umarłych poetów . Wystarczy poczekać. :))))
    • @wierszyki i mnie już  też kwitną i też sama zasadziłam Kredens pozdrawia 
    • @Simon Tracy   Język balansuje między gotykiem a erotyką, budując atmosferę dekadencji rodem z Poego czy Lovecrafta. Trochę znam obu panów - więc stwierdzam, że naprawdę  niezły tekst.
    • Proszę bardzo: (Sama zasadziłem - najlepszy sposób na wiosnę, żeby nie przeszła ot tak :))

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pzdr  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...