Gość Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 za oknem prószy aspen dey i on śnieżna kula pazurki oj malutki bawi się bawi no co misiaczek. ja w chatce w bamboszach ciepełko on śliczny polarek nokja obudowa też nisiowa helo helovy nisiowy zdrowy? ho? ho… ho! na siebie płacz zakłada znajdę cię w praniu-wychodzi wraca trzaska windowsem – draniu ! 3 Luty 2007
Gość Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 a ja myslalem... dobry, a dla autora pewnie jeszcze lepszy p.s. troche mnie raza te nowoczesne wyrazenia typu: "nokja", "windows" - prosze sie zastanowic co sie z tym stanie za lat kilka
Gość Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. windows można dwuznacznie rozumieć, nie pozwoliłem na prostą interpretację bo kobieta przecież mogła zamknąć system lub poprostu okno gdzieś na Alasce. a nokja dlatego że to język jej jest stylizowany ona jest zakochana, głupiutka odrobinę. ludzie zakochani urzywają takich zwrotów do siebie. połączyłem to z widokiem misia polarnego, który był przez nią widzany z okna. ten rodzaj języka wymyśliłem sobie to "konwulsje idioty(taka nazwa)" stusuje go czasem w niektórych wierszach z różnym natężeniem. łączy w sobie kolokwializmy, wulgaryzmy, rymy częstochowskie i spolszczolne słowa innego pochodzenia. staram się pisać wiersz językiem ulicy. taka idea ;)
Gość Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak te zwroty dla pana nowoczesne to jaką poezję pan czyta ?
Gość Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 no wlasnie nie czytam - tylko zajrzalem skuszony pana autorstwem rozumiem panskie drugie dno wiersza, bo sam takowe stosuje w moich obawiam sie jednak, iz pospolity odborca moze miec klopot - a i bardzo dobrze sam jednak omijam slow nacechowanych nowoczesnoscia nawet tych ktore daja pewne skojarzenia jakos czuje do tego wstret nie potrafie powiedziec dlaczego p.s. poslalem do pana wiersze - prosze odpowiedziec bo sie obraze
Fanaberka Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i pomyśleć, że niektórzy współcześni??? są przeciwnikami interpunkcji...!!!
Gość Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 nowoczesny niech pan mnie nie obraża, to takie przyciasne słowo pan napisał mi niedano w tamacie "poezja nic" taki wiersz, który ja z trudem bym skroił jest wiele rodzajów nowoczesności, nieraz powrót w przeszłość może stać się nowoczesny uważa pan że nie zrozumiały hmm...to źle... ale gdy się eksperymentuje ze słowem
Gość Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 to slowa bywaja nowoczesne - nie wiersz - tak raczej powiedzialem
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 I co z tego, że własne? Ja nie rozumiem. Dodatkowo momentami mnie śmieszy, jak głupiego powidło ;) Niech pan szuka, bo na razie: nie. pzdr. b ps. Biały Miś ;D - było takie discopolo
JacekSojan Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 jest pomysł, władztwo nad słowem, koncepcja, kompozycja i dyscyplina w realizacji - szkoda jedynie że to wszystko takie płaskie, jak kartka papieru... J.S
Stefan_Rewiński Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Tu podzielę pogląd Jacka Sojana, trochę przestrzeni by się przydało.
Gość Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 No panowie trzej tak właśnie miało być discopolo; przekolowienie materii; banalność formy; kapryśne zwroty. "Miały miś" mówi pan panie Zdanowicz takie disco polo było, mi zonedy bardziej przypominają disco polo, a mimo to cieszyły się szeroką sławą.
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie KC, zonedy nie aspirowały (no, może poza wyjątkiem :D) do miana poezji najczystszej, a pana wiersz?... ;) pzdr. b
Rekomendowane odpowiedzi