Mr.Suicide Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 wiatru nie można ograniczać tym bardziej że dzisiaj jest taki otwarty i wilgotny znowu w e - moll to moja tonacja wydedukowałaś po trzech miesiącach ciężko zapanować nad zaufaniem moja droga jest mokra od nieuzasadnionego odium proszę policz mi teraz granicę moja droga łąka aksamitek dziewann geranii dziewięć błękitnych hiacyntów i cyklamen
Mr.Suicide Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 bez znajomości symboliki kwiatów może być ciężko. radzę więc odwiedzić np. tę stronę pl.wikipedia.org/wiki/Symbole_kwiatowe. miłej lektury i pozdrawiam.
Tomasz_Piekło Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 No proszę Mr. Suicide, jak nowonarodzony. Potrafisz. Taka mała uwaga z tym e - moll'em - może to bez odstępów miedzy myślnikiem, bo się wizualnie miesza i gdy zaczynasz czytać to narzuca się od razu 'znów we...(w czymś tam)' takie wrażenie powstaje. Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 ymm to jakaś droga ta droga jak na końcu cyklamen pozdrawiam ciepło
zak stanisława Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Mister i u ciebie molowo.. i kwieciście lubię kwiaty, kiedyś znałam symbolike prawie wszystkich, niestety nie używane -zanika ale twoje wiersze (mówiłam ci kiedyś) zmuszają do zaglądania i douczania się, co bardzo mi odpowiada. cmok
Baba_Izba Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam na działce geranium. Podejrzewam, że to słowo jak "akwarium"czyli - nieodmienna część mowy, ale może tylko się wymądrzam a ma być, jak jest? Ważne, że wiersz kwiecisto - muzycznie ładny! Zabieram go na wóz, baba z woza - kwiatkiem pozdrawia - hej!
Mr.Suicide Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no pewnie, że potrafię :))) uwagę przemyślę. dziękuję za wizytę i ślad. pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt tam jest 'moja droga'. miało to być wieloznaczne. dzięki za wizytę i ślad. pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. skoro odpowiada, to jestem niezmiernie z tego faktu zadowolony. niemniej jak z Twojej wizyty i komentarza. no cieszę się po prostu :) pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam na działce geranium. Podejrzewam, że to słowo jak "akwarium"czyli - nieodmienna część mowy, ale może tylko się wymądrzam a ma być, jak jest? Ważne, że wiersz kwiecisto - muzycznie ładny! Zabieram go na wóz, baba z woza - kwiatkiem pozdrawia - hej! ależ odmienia się /www.sjp.pwn.pl - jeżeli nie wierzysz ;)/. cieszę się, że się podoba. dziękuję za wizytę i komentarz :) pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt tam jest 'moja droga'. miało to być wieloznaczne. dzięki za wizytę i ślad. pozdrawiam. a tak wielo się udało wieloo a cyklamen i tak drogi wcale nie ładne są cykle pr.,pozdrawiam ciepło
Mr.Suicide Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 tak czy inaczej dziękuję za ponowną wizytę ;p pozdrawiam.
Marusia aganiok Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 też myślę, że geranium a wiersz bardzo sympatyczny dla kogoś kto tak ja ja lubi kwiaty, choć tu nie tylko o kwiatach:) Pozdrawiam.
Jimmy_Jordan Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 "moja droga jest mokra od nieuzasadnionego odium" ("jest" zupełnie niepotrzebne tutaj) wiersz zgrabny, chociaż raczej pokazuje tylko obraz, refleksja albo jest albo jej nie ma... (trudno się dopatrzyć głębszych spostrzerzeń -rz? - wśród takich mechanizmów słownych) brawo, choć mogłeś merytorycznie oszlifować. pozdrawiam Jimmy
Mr.Suicide Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 'jest' musi być w tym fragmencie. Jimmy - zastanów się czy chodzi aby tylko o ścieżkę, którą się kroczy, czy może także o osobę, którą podczas drogi trzyma / trzymało się za rękę. dziękuję za wizyŧę i rzeczowy ślad. pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że Ci się podoba. na pewno 'geraniów' /www.sjp.pwn.pl/ - liczba mnoga ;p cieszę się, że do mnie zajrzałaś i zostawiłaś po sobie pochwalny komentarz :) pozdrawiam.
ava mirabell Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciepłe, melodyjne i bardzo romantycze, peel tak gloryfikuje uczucia, iż wyczuwam obawę, że to, co piękne, ów dar musi ulecieć, niepewność i brak wiary w siebie, uważam, że odrobina asertywności z pewnością nie zaszkodzi ;) plus :) pozdr; sdcznie ))) zw -sze a.m.
Baba_Izba Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam na działce geranium. Podejrzewam, że to słowo jak "akwarium"czyli - nieodmienna część mowy, ale może tylko się wymądrzam a ma być, jak jest? Ważne, że wiersz kwiecisto - muzycznie ładny! Zabieram go na wóz, baba z woza - kwiatkiem pozdrawia - hej! ależ odmienia się /www.sjp.pwn.pl - jeżeli nie wierzysz ;)/. cieszę się, że się podoba. dziękuję za wizytę i komentarz :) pozdrawiam. i ja sie czegoś nowego dowiedziałam o geranium (nieodmienna część mowy), że inne nazwy, też ma: to - bodziszek, gerania - i liczbę mnogą ma (gerania), ale lm.w dopełniaczu (łąka - czego?) to - geranii (nie geraniów) - (Słownik Poprawnej Polszczyzny PWN). Czepiła się baba rzepem geranii, choć moja opinia co do wiersza - niezmienna. Cieplutko - ciemną nocą- baba - hej!
Mr.Suicide Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciepłe, melodyjne i bardzo romantycze, peel tak gloryfikuje uczucia, iż wyczuwam obawę, że to, co piękne, ów dar musi ulecieć, niepewność i brak wiary w siebie, uważam, że odrobina asertywności z pewnością nie zaszkodzi ;) plus :) pozdr; sdcznie ))) zw -sze a.m. dziękuję za wizytę, wgląd w wiersz i pozytywną opinię :) pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ależ odmienia się /www.sjp.pwn.pl - jeżeli nie wierzysz ;)/. cieszę się, że się podoba. dziękuję za wizytę i komentarz :) pozdrawiam. i ja sie czegoś nowego dowiedziałam o geranium (nieodmienna część mowy), że inne nazwy, też ma: to - bodziszek, gerania - i liczbę mnogą ma (gerania), ale lm.w dopełniaczu (łąka - czego?) to - geranii (nie geraniów) - (Słownik Poprawnej Polszczyzny PWN). Czepiła się baba rzepem geranii, choć moja opinia co do wiersza - niezmienna. Cieplutko - ciemną nocą- baba - hej! dzięki za ponowne odwiedziny. cieszę się, że się czegoś nauczyłaś. poza tym dobrze, żeś się czepiła, bo jeszcze na etapie warsztatowym udało mi się poprawić błąd. hmmm w trakcie pisania komentarza postanowiłem nieco więcej poszukać, a mimo to nie udało mi się rozwiać wątpliwości. tak czy inaczej na razie chyba dokonam zmiany. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi