teresa943 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Wiatr szarpie firankę wydętą za oknem mży kapuśniaczek żółty zasuszony liść wypadł z listu i pokruszony płacze nie nic mi już nie mów nie chcę rozmazały się dawno litery nawet już łez zabrakło w moich oczach zakwitnij mi może chryzantemą pelargonią czerwoną lub bratkiem rumiankiem polnym bławatkiem albo gołębiem przyleć do mnie rano sen obudź gruchaniem co zechcesz zrób lecz przyleć zakwitnij i bądź mym kochaniem
Judyt Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 piękne a szczególnie wydęta:) pozdrawiam ciepło
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 jeśli deszcz mży to jaki wiatr szarpie firankę i czemu ona wydęta? bo jeśli wiatr i firanka wydęta to ulewa lub burza ale w poezji wszystko możliwe przeurocze: "co zechcesz zrób" ma 14 wersów Proszę dopisać ZONED i podnieść poziom działu Z pozdrawiam Jacek
teresa943 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 "wydęta" pewnie z tęknoty dzięki Judyt pozdrawiam serd:) Jacku, masz rację, w poezji wszystko możliwe dziękuję za ciepłe słowa pozdrawiam serdecznie:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 a to piosenka jakaś chyba jest? jeszcze nie wiem czemu, ale najbardziej mną zatrzęsło to gruchanie nad ranem ;). pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 a gruchały mi gruchały nad ranem dziekuję za obecność, poczytanie i komen. serdecznie pozdrawiam:)
Pancolek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 2 i 4 położyły cały tekst, a Pan Jacek ciepłych słów nie użył ;) - Pancuś
teresa943 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 pan Jacek użył tak ciepłych słów że "2 i 4" lżej się zrobiło choć "położyło cały tekst" może się podniesie??? serdecznie dziękuję za obecnosć i czytanie pozdrawiam:)
a._mrozinski Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Ślicznie, duży plus za przypomnienie o kwiatach w styczniu (choć mało styczniowym). arek
teresa943 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 dzieki a propos stycznia...w nietypowym wszystko możliwe, nawet kwiaty mogą kwitnąć, choćby tylko fiołki (alpejskie) hehe a to ci heca, właśnie jeden zakwitł serdecznie pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi