Seler Opublikowano 19 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 chyba lepiej uznać że Bóg tworząc świat skłamał przyznajmy bezsilność oplotła nasze palce coraz częściej zamykamy oczy chroniąc je przed ulicami wyrzeźbionymi na nasze podobieństwo używamy tej samej krwi co wczorajsi kaci mówiąc o nich obrzydzeniem i upokorzeniem a napisane jest czcij ojca swego i matkę swoją może lepiej zakopać etykę pod edeńskim drzewem jak psa cynizm - jedyna droga do raju którym jest świecki spokój zgaś nadzieję nim będzie za późno
w łodzi mierz Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 płenta się coś pałęta za bardzo (jak dla mnie)
Rachel_Grass Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 a mnie się bardzo podoba. brawo od Rachel
Robert_Siudak Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. popieram ;) tylko zbitka "zgaś nadzieję" jakoś tak patosem i przerysowaniem podchodzi ;)
Rachel_Grass Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 niech pan jednakże wziąć raczy pod uwagę, iż zwroty z nadzieją zawsze lekko patosem podśmierdują :)
Robert_Siudak Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w zasadzie ;)... samo słowo "nadzieja" jest okropnie niezręczne w wierszu... dlatego zazwyczaj przydaje się "zneutralizować" je wstawiając obok jakiś trywializm albo coś ciągnącego w dół nadzieje ;) .. ale co ja się tu będe rozwodził ... dobry wiersz - gratuluje P.S. ja bym dał :wyrzuć, schowaj, zaszyj no coś w tym sensie ;)
Seler Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 @ w łodzi mierz: Też mi się tak wydaje, ale póki co zostawię tak, jak jest. @ Rachel Grass: Bardzo dziękuję za te miłe słowa. :) @ Robert Siudak: Jw. dziękuje, a co do proponowanych zmian - "zgaś" zostaje. Ten czasownik nie został użyty przypadkowo. Pozdrawiam
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Być może nadinterpretuję, ale kolokacja: świecki(czyli świecowy) spokój / zgaś jest bardzo udana. Według mnie coś ciekawego z wierszem czyni. Pozdrawiam, K. M. PS 2 x 5+
Mr._Żubr Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Ja to bym tę nadzieję... może zdeptał? Ogólnie wiersz na plus:) Pozdrawiam
Seler Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Biedna ta nadzieja... A to ją gaszą, wyrzucają, chowają, a do tego deptają jeszcze. :) "Zgaś" zostaje, a za komentarz dziękuję. :)
ot i anka Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 treść + forma = wiersz wiersz - puenta= mógłby być lepszy:) pzdr
Seler Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Ja sam się nie zgadzam z wymową tego wiersza. ;) Jeśli ten wiersz skłonił Cię do refleksji - to już mój cel został osiągnięty. Bardzo dziękuję za komentarz :) Pozdrawiam
pathe Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 ja bez ostatniego dwuwersu bardzo się podoba
IN Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 ajabym tak: zgaś nadzieję za- nim będzie za późno trudny temat, tym bardziej doceniam, :)
Rekomendowane odpowiedzi