Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Tytuł roboczy "Bezsilność" (ale go zmienię;))

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Drwię z Ciebie
Matko
klnę i się wyrzekam
Twój usmiech
pobłażliwy?
mrugasz okiem
rozumiem...
Bo Ciebie Matko nie można się wyrzec!
Ty nigdy nie przestajesz karmić!
i śmiejesz się coraz głośniej
bo wiesz
że się wygłupiam
Więc karm mnie!
Niech żyję Tobą
inaczej nie umiem

P.S. Pan poeta 2 może sobie oszczędzić komentarzy typu "kosz" (chyba bardzo mu sie spodobało ostatnio to słowo;P) czy "kicz" :) Dobrze znamy jego zdanie:)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Rozumiem autora frustrację, ale tragicznej wymowy "P.S." zaczynają stawać się nudne. Ich obecność pod wierszami jest zbędna, bo przecież jako publikacja, wiersz stanowi całość, a nie coś i komentarz automatyczny. Oczywiście wiem, że problem uprzedzonych "koszy" jest na tym forum zjawiskiem, ale są chyba inne metody walki z wieszczeniem śmietnikowym.

Wiersz (rozumiem go ;P) dobrze się zaczyna, ale przez często słyszaną na ulicy puentę staje się przegadany. Polecam wstawienie, nowej oryginalnej, co nie powinno być problemem;
skoro tytuł to i cała wersja może być potraktowana jako robocza. Powiem, że stanowi zwiastun czegoś przyjemnego, co jednak musi bez wątpienia zostać dopracowane.

Pozdrawiam, Krzysztof Meler.

Przeciez ja nie pyskuję:) Po prostu z ciekawosci pytam, czy pan rozumie o czym jest wiersz...bo nie jestem tego pewna...sfrustrowana też nie jestem, mam do siebie dystans i do tego co pisze, bo nie piszę na poważnie:) A co do P.S., to pierwszy raz je napisalam, zeby nie było posta pod postem, przepraszam jeśli to przeszkadza:)

jeśli pani nie pisze na poważnie, to proszę założyć bloga, i tam wklejać te bzdury, tutaj nie mamy miejsca na mieszczenia chłopstwa(wierszy).

proszę się solidnie zastanowić, nie pyskować, tylko iść na oczytalnie i dobrze poczytać, to coś da, naprawdę..

Ja nie pyskuję, za to Pan się niepotrzebnie wymądrza...proszę mi nie mówić, co mam robić, nie jest pan dla mnie autorytetem (nie tylko ze względu na swój młody wiek). Weszłam na to forum wyłącznie z ciekawości, by dowiedziec się, co ludzie napiszą o moich wierszach, chyba mam do tego prawo...? Poza tym, taka jest chyba rola tego forum:)

ooo widzę że nie tylko mnie naszły takie przemyślenia po przeczytaniu krytyk różnych naszego wielkiego Pana Poety?:) aczkolwiek czuje się wyróżniony, pod jednym z moich wierszy znalazł się, oprócz zwyczajowego "kosza", także cień argumentacji, wskazujący co prawda na niezrozumienie wiersza ale i tak pękam z dumy:)
a co do wiersza i skrytkowanej puenty to owszem może i nie jest ona jakimś szczytem oryginalności ale moim zdaniem jakoś tak pasuje do reszty i szczerze mowiąc nie widzę potrzeby jakichś gruntownych zmian, może kwestia formy i wyczuwalnych momentami zgrzytów ale ogólnie jestem na tak.
pozdrawiam

proszę mi wierzyć, słowo kosz znaczy więcej, niż konstruktywan krytyka w tym przypadku

toż to są bzdety
to niezwykle interesująca koncepcja, mógłby Pan ją nam przybliżyć odrobinę? mnie osobiście jej sens umknął jakimś sposobem.

proszę mi wierzyć, słowo kosz znaczy więcej, niż konstruktywan krytyka w tym przypadku

toż to są bzdety
to niezwykle interesująca koncepcja, mógłby Pan ją nam przybliżyć odrobinę? mnie osobiście jej sens umknął jakimś sposobem.

poprostu Dedukcja, i tyle -egal.