Jimmy_Jordan Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 fakir to taki gość łysy najczęściej z bólu i smutny fakir noc zawiłą wyczynia ze szkieł ukutych na skróty teraz zajada z posadzki nie zna ostrego na krańcach nie błaga za mało krwawi przeżartej w sforach karetcie sadystów za mało nie chcą odejść poczekaj fakir połyka wyjący poprzecznie szklany okruszek na polecenie gapiów wyjących podłużnie przełyka i krztusi teraz gwoździe poeto dołóż mi rdzawej przekory pchaj wersami do środka pchaj środkiem nigdy nie boli poeta za tłumem skulony kreśli jaki to według własnego nie jest fakirem Jezuskiem przybitym gdyby naprawdę czy miałby przy tym okazję rozmyślać ich się nie rusza niech będą jak krzaki łapami chlorofilnymi niech odzyskują przez chmury gardła fakirów w środek nie brzydzą się wtrynić jeszcze zieleni
Marlett Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Jimmy! Wbrew pozorom nie jest trudno być fakirem. w środek nie brzydzą się wtrynić jeszcze zieleni dobra pointa.jeszcze tu zawitam. PozdrawiaM.
HAYQ Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 " fakir to taki gość łysy najczęściej z bólu i smutny" :)) to mi się najbardziej podoba. Spodziewałem się, po przeczytaniu tak skrzętnie i dowcipnie zbudowanej tezie rozwinięcia w podobnym stylu. Jest trochę inaczej, bo spodziewałem się czegoś innego - zrobiło się poważniej, więc na plus tak czy owak. Zmieniłbym tylko dwa razy "wyjący" na jakiś synonim. I ta dziwna wersyfikacja - kiepsko się przez to czyta. Tekst, jako całość świetny. Pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 pod prąd i dobrze pozdrawiam ciepło
Jimmy_Jordan Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten utwór to kicz niezamierzony w dodatku, wcale mi się nie podoba, chociaż starałem się mocno o sens, sam obrazek może poetycki, ale język na minus wielki. poprawię się, a do dramatu zaglądam, piszę czasem nawet pozdrawiam i dziękuję Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i ja w tym wierszu tym zielonym jestem więc racz też wybaczyć braki pozdrawiam i dzięki Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też odczuwam taki dysonans po pierwszych 2 wersach, no coż wcale się nie głowiłem jak to napisać więc tych wyjących poprawię. dzieki za obecność i pozdrawiam Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, ale mi w sumie nie w smak takie rzeczy, fajnie że pod prąd i w ogóle, ale jakoś tak lingwistycznie... może jakieś poprawki? pozdrawiam i dzięki Jimmy
Judyt Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, ale mi w sumie nie w smak takie rzeczy, fajnie że pod prąd i w ogóle, ale jakoś tak lingwistycznie... może jakieś poprawki? pozdrawiam i dzięki Jimmy a jednak pod, lingwistycznie to Jimmy poecie w smak nie musi być chyba proszę, pozdrawiam ciepło
Marlett Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i ja w tym wierszu tym zielonym jestem więc racz też wybaczyć braki pozdrawiam i dzięki Jimmy Jimmy! zielony? yhmmmmm pozdrawiaM.
Jimmy_Jordan Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i ja w tym wierszu tym zielonym jestem więc racz też wybaczyć braki pozdrawiam i dzięki Jimmy Jimmy! zielony? yhmmmmm pozdrawiaM. czyżby nie? serdecznie Jimmy
Marlett Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Jimmy! he! piękny jest zielony znam też inne kolory;)) Radości.
Rekomendowane odpowiedzi