Gabriel Tear Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Anioły psy gończe Najwyższego Czemu swą służbę pełninicie z ochotą Czemu swej smyczy wreszcie nie zerwiecie Czemu spełniacie Jego zachcianki Gdy ludzie płaczą Gdy świat marnieje Aniele Boży stróżu Mój... Pomóż Wierzę Czekam Jestem w czyśccu [sub]Tekst był edytowany przez Gabriel Tear dnia 14-05-2004 18:20.[/sub]
Klaudiusz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tytuł powinien brzmieć "niekonsekwencja" 1. w tytule jest stórz, a w treści już stróż...(ale to nawiasem sam mam spore problemy z ortografią, co nie zmienia faktu, że jak jużsiewkleja wiersz wypadałoby sprawdzić) 2. 'Najwyższy" przedstawiony tu w nienajlepszym świetle wiec dlaczego z duzej 3. piszesz :"swą służbę pełninicie z ochotą " jeżeli z ochotą, to chyba na nic prośby o bunt.... acha: i jeszcze pierwsze słowa które mi sienasunęły po przeczytaniu: " bo storzył ich na swoje podobieństwo" - tak jak nas pozdr
Valdessa Kane Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "Czekam Jestem w czyśccu " wszystkie twoje wiersze Gabrielu tak się kończą? hmmm.... to imię.... ten wiersz.... czyżby wpływ "Armi Boga"?
Gabriel Tear Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten "wiersz" wbrew pozorom jest o kolejnym "czymś" o miłości. Teraz widzę, że faktycznie pewne skojarzenia się mogą z tym filmem(fascynującym zresztą) mogą nasunąć. Co do imienia to Gabriel jest aniołem opiekuńczym stycznia w, którym się urodziłem. Co do dopisku to poprostu wynikający z chwili obecnej mój krzyk.
Marek Ciućka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 W swojej twórczości wykazuje Pan bunt wobec Boga... Czy to jednak nie przykrywka i szukanie tematu, który mógłby zainteresować czytelnika ? Jako człowiek wierzący nie nazwałby Pan Anioła psem gończym Najwyższego ... Z całym szacunkiem do Pańskiej twórczości MC.
Gabriel Tear Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po prostu lubię ten temat i niegdyś byłem głęboko z nim związany. Nadal zresztą jestem. Co do psów gończych i wiary to należy pamiętać, że są jej różne rodzaje. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi