Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Z lekkością słowa składasz W chmurki pierzaste na niebie, Z których deszcz nigdy nie pada, A płyną z wiatru powiewem. Przynoszą przyjemny chłodek , Gdy niebo gorące latem. Zimą słońca ozdobą Są jak podusie puchate. Zadbają o rym i rytm, Melodię strofom nadając. Zmieniając pomysły w czyn Świat przez nie piękny się staje.
Rafał Różewicz Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 mi się nie podoba takie do "bajek". Ale dla innych pewnie będzie miał swój klimat, bo to moje subiektywne zdanie, Pozdrawiam
ava mirabell Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w pierwszej strofie dałabym 'z lekkością składasz słowa' lepiej się chyba czyta. w twojej wersji pada sugestia lekkości słów, a to nie norma, słowa bywają przecież czasem ciężkie, przytłaczające. chyba, że to akcent na lekkość mowy podmiotu lirycznego, jednak odbiorcę trochę myli. gener; na plus, ciepłe i romantyczne.:) pzdr; zw -sze :) a.v.m.
Judyt Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 do ukochanej to pięknie:) pozdrawiam ciepło
Rafał_Leniar Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Takie przyjemne, lekkie. Nic wielkiego to nie miało być z założenia, i niczym wielkim to nie jest. Mały plusik ode mnie, choć specjalnie w moje gusta nie trafia. Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Rafał Różewicz; Dziękuję za wizytę to miło że wyraziłeś swoje zdanie w warsztacie o to idzie ava mirabell tu biega o dobór słów. Słowa same w sobie są takie jakie są ale zestawione w wiersz coś mówią i ważne jeszcze jak mówią Judyt pisanie tej osoby może być lekkie i budzić wenę Rafał_Leniar masz rację. Jak walnę mowę pogrzebową to będzie coś :)) pozdrawiam wszystkich serdecznie Jacek
Marlett Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Jacku! U Ciebie jak zwykle ciepło i przyjaźnie. Miło się czyta. Serdeczności.
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Proszę o zoned ;) pzdr. b
zak stanisława Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 uwielbiam kiedy tak składasz słowa ustami raj wszechświatów otwierasz gdybyś jeszcze coś ze mnie zdejmował ule-głabym jak płotno pod stelaż wszystkie natchnienia mam w sobie słowa poetów i pędzle malarzy (....) ... Witaj Jacku, miło przeczytać taki normalny, dobrze rymowany wiersz, który staje się natchnieniem do pisania... cmok ;) dobrego Roku Stanka
Ewa_Kos Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 zgodnie z tytułem fajnie poskładane słowa:)) Odpłynęłam w lato!!! Dobry wierszyk na zatrzymanie i na przystankę:))) Pozdrawiam serdecznie:)))
Jimmy_Jordan Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 hehe, ładne, na luzie, takie przedszkolno-kabaretowe, dobry klimacik pozdrawiam Jimmy
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Marlett: dziękuję za wizytę Bogdan Zdanowicz; pierwszy umieściłem i może jeszcze jeden zak stanisława: uległabyś jak płótno na stelaż wygobne obie pozycje zwłaszcza że na płotnie tym teraz landszafcik jakiś wymyślę:)) Ewa Kos: dobrze że nagłego przelotu nie powoduje Jimmi Jordan: taki klimacik miał być - bez wznisłych celów Pozdrawiam wszystkich serdecznie Jacek
Rekomendowane odpowiedzi