Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Żarłok

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawa gra słów i skojarzeń, ale ostatni wers nie jest jakoś bardzo zaskakujący i zostawia czytelnika trochę obojętnego, ot, taka scenka, bez głębszej charakterystyki sprawcy;) Te kropki wydają się niepotrzebne, bo w zasadzie każdy wers to osobny obraz/myśl, więc moim zdaniem zbędne, ale to moim. Ewentualnie gdybyś chciała koniecznie z interpunkcją, to można by też tak zapisać (złudzenie optyczne mogłoby być tytułem, bo ten co jest, jest dość prosty.)

Złudzenie optyczne

- krzywe zwierciadło, a ty w nim prosty.

Nie wiedziałam, że połykasz kije.
Myślałam, że tylko uczucia innych.

Takie moje luźne rozważania;)

Pozdrawiam

Dziękuję za komentarze. To wierszydło jest w zasadzie tylko puentą większej całości, ale stwierdziłam, że ta pierwsza część jest do niczego i ten koniec do niej ni to przypiął ni przyłatał. Także tylko on został. Miałam problem z jakimś zapisem tego, co zostało w ogóle. Wiem, że ostatni wers, jest cokolwiek mówiąc, beznadziejny, ale póki co, nie mam weny, by go zmieniać, tendencyjny po prostu i aż do przesady jasny. Podobnie jak przesłanie, ale ja się nie umiem silić na wielkie utwory, pisane w sposób ozdobnikowy. W sumie, to zarejestrowałam się na forum po to, by poczytać coś dobrego innych, a przy okazji pokazać coś własnego i dostać za to zimny prysznic. Że się tak wyrażę, po naukę tu jestem.

Edit. I mam pomysł na nowy ostatni wers:(...) Myślałam, że tylko tabletki antydepresyjne

I tu byłby koniec, ale do tytułu mam sentyment i nie mam siły go zmieniać, co do zapisu to pomyślę.