Tomasz Obłuda Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 zawinąłem się w koc twoich słów, odebrałaś mi kilkoma ruchami dawną nadzieję, dałaś w zamian nową, sam ją wziąłem. przelecieć mi chciałaś przez umysł, swoimi snami spuszczonymi ze smyczy, nie,nie, nie pozwolę. jestem hyclem koszmarów, łapię je i usypiam, żal ich czasem, agresywne i bezpańskie sny trzeba uciszać jednak. więc teraz ja na rydwanie organiczności, ciągnięty przez ogiery kultury, pędzę strzelając wzrokiem czarnym, Ku nowej nadziei, Co ją teraz mam. "z dedykacją dla Katarzyny Beaty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V.M Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 "agresywne i bezpańskie sny trzeba uciszać jednak" "dałaś w zamian nową, sam ją wziąłem." "więc teraz ja na rydwanie organiczności, ciągnięty przez ogiery kultury, pędzę strzelając wzrokiem czarnym, Ku nowej nadziei, Co ją teraz mam." Te wersy brzmią nieco tandetnie i mam wrażenie, że są pisane jakby pod przymus. Brakuje lekkosci i charakterystycznego wyrazu.. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luthien_Alcarin Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 wydaje mi sie momentami wtórny, mało swiezy -moze to kestia przegadania Warto byłoby nad nim popracowac (bo np pierwsza strofa całkiem całkiem;) Pozdrawiam Agata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Różewicz Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 przeczytałem początek, chciałem uciec zatrzymała mnie "przyzwoitość" doszedłem do celu i nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rachel_Grass Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 czegoś mi w nim brakuje- może lekkości. nie pobudza wyobraźni. wiersz nudny, ale niektóre metafory (toć muszę oddać honory) ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi