Baba_Izba Opublikowano 20 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 To miejsce znam od niedawna Lubniewka zakolem tu płynie słońce się tylko gdzie niegdzie obrusem kładzie w gęstwinie. Omszałe olchy i świerki kłaniają się jej do ziemi pędzlami paproci malują wszystkie odcienie zieleni. Taka tu cisza dokoła gdzieś w górze wiatr leniwy rozkołysanym sosnom gładzi jeżaste grzywy. Siadam na pniu zwalonym w szczęśliwym trwam niebycie pośród cienistych buków na nowo odkrywam życie. W zadumie spłoszonych myśli wciąż zapytuję siebie czy raj tu zszedł z obłoków czy to ja już w niebie ?
Almare Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -dwa ostanie wersy- może LSD, trzeba uważać na dawkę ;)))))tym bardziej, że podmiot liryczny w poprzedniej strofie wie , gdzie jest.
Baba_Izba Opublikowano 21 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Dziękuję Almaro za rzeczowe uwagi. Przyznaję, że jestem w pisaniu "zielona"- popracuję nad "Rajem"!
Baba_Izba Opublikowano 22 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 w treciej zwrotce zmieniłam jeżaste na iglaste Ostatnią zmieniłam całą na: Zbieram spłoszone myśli ta jedna w głowie mi tkwi czy raj tu zszedł z obłoków czy mi się to wszystko śni? Może tak będzie lepiej? Czy ktoś życzliwy ma ochotę na komentarz? Głosy krytyczne mile widziane! Dużo zdrowia w te Święta i potem! Wszystkim!
Rekomendowane odpowiedzi