Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Widziałem ją przed szklistą czernią okna w dłoni pukiel włosów trzymała wiem dobrze o czym myśleć musiała.. Szyję nagłym ruchem odsłoniła powieki rzęsami utuliła.. Stałem tak wpatrzony w to cudne zjawisko Stałem tak pod stopami uczuć mając pogożelisko Stałem tak patrząc na jej cudne włosy mieniące się złotem jak złote są kłosy W myślach budowałem z ruin zamek marząc o niej niknącej w bieli firanek..
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 forma pozostawia wiele do życzenia - rymy słabiutkie... tekst w trakcie głośnej lektury brzmi koślawo, śmiesznie. Jeśli idzie o treść jako taką - oryginalną trudno ją nazwać... pozdrawiam
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Emilio - coś w tym wierszu jest, że kolejny raz czytam i jakoś mnie do tego szkła przykuwa - ale jeszcze nie wiem co ... serdeczne pozdrówko W_A_R
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dziękuję bardzo za komentarz W_A_R :)) hmm.. a w sumie to wiersz powstał dla R. Wojaczka.. :)
Valdessa Kane Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wiersz baaardzo mi się podoba, te "słabiutkie" rymy dodaja mu wiele uroku
Swietłana Mikołajewna Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A ja się niestety do formy i nieszczęsnych rymów przyczepię...przez nie okno raz szkliście czrne, raz firankowo białe...cuda, cudeńka... Pozdrawiam.
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm.. nie zauważyłam, żeby okno tak bardzo się zmieniało? tylko raz na początku jest o oknie i jest ono sklisto czarne.. co oznacza, że za nim jest już ciemno.. :)) rymy.. no wiem, że są proste i w ogóle w ogóle :)) jest to jeden z nielicznych wierszy z rymami.. moich ale akurat tutaj - wydaje mi się - nadają lekkości i spokoju nie wiem.. może się mylę jeśli ktoś ma propozycję jak się ich pozbyć, by wiersz nie stracił lekkości i spokoju - czekam :)) pozdrawiam Emilka
Rekomendowane odpowiedzi