Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wynalazkiem dobrym są zbroje rycerzy
To detale mogą od siebie je różnić
O jednym wszak zawsze pamiętać należy,
Przed włożeniem zbroi trzeba się wypróżnić

Ponieważ się nie godzi odejść z pola boju
Bo gloria zwycięstwa w jednej chwili pryśnie
Nie zdoła się oprzeć na sławnym TOI- TOI-u
Gdy w walki ferworze nagle go przyciśnie

Musi mieć świadomość sprawy tej powagi
Nawet jeśli wojen stałym jest bywalcem
Podzielnością musi błysnąć swej uwagi
Trudno jest się skupić na tym i na walce

Jeśli wojnę wygra sam, czy z woli nieba
Kąpiel jest zbawienna dla rycerskiej pupy
Jeśli przegra, trudno bardziej współczuć trzeba
Tym, co pobitewne zechcą dzielić łupy

Opublikowano

A więc dobra rada dla dzielnego woja
żeby ciut luźniejsza była jego zbroja
nawet jeśli z pupy co nieco poleci
szeroką nogawką na zawnątrz wyleci

Jeszcze tak nieśmiało podam drugą radę
niech rycerz przed walką pije oranżadę
produkt działa szybko bezboleśnie prawie
z buzi wylatują bardzo barwne pawie

Więc alternatywa w dziedzinie szeroka
jak przed walką rzekła wróżka jednooka
zardzewiałą zbroję, zsikaną z wieczora
ona polewała płynem Coca Cola.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @violetta                                                  A nie             mówiłem, iż tak będzie, proszę pani? Efekt będzie odwrotny od zamierzonego celu, otóż to: pan Grzegorz Braun został potępiony przez Parlament Europejski i Senat Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej i pewnie zostanie potępiony przez Sejm Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej - uchwałą, która nie ma mocy prawnej - w świat poszedł sygnał, iż Polaków bez względu na pochodzenie, wyznanie i orientację seksualną - nie wolno obrażać, tak więc: pan Grzegorz Braun niczym Konrad Wallenrod zrobił dobrą robotę dla własnej Ojczyzny - Polski.   Łukasz Jasiński              Polska jest tarczą wschodniej flanki NATO, niezwykłym sojusznikiem, niezwykłym narodem, dumnym, suwerennym, bardzo zazdrosnym o swoją kulturę i niesamowicie proamerykańskim.   Thomas Rose             Maciej Hunia złożył w poniedziałek listy uwierzytelniające prezydentowi Izraela i został formalnie akredytowany na stanowisko ambasadora Polski w Izraelu - poinformowała polska ambasada w tym kraju, a Maciej Hunia to były szef Agencji Wywiadu.   Źródło: TVN24             I jak można wywnioskować: to Stanom Zjednoczonym Ameryki Północnej i Izraelowi bardzo zależy na dobrych stosunkach z Trzecią Rzeczpospolitą Polską, a jeśli chodzi o mnie, to: nie zmienię zdania - jestem po stronie ofiary - Palestyny.   Łukasz Jasiński 
    • Poeta to człowiek, co prawdy szuka, pod warstwą powiek.
    • czy jest we mnie kobieta? czy jest w głowie mojej dla niej miejsce? czy mam ideał kobiety i związku z nią ? czy na prawdę chce kobiety? we mnie więcej nawet kobiet siedzi. niż jedna... nie ,żebym był kobietą lub facetem pi.... nie umniejszam swej męskości  mnie cholera,   jedna mało?       choć emocjonalnie wystarczyły  by dwie  ale ideał to jedna by była niech się pani napije i rozluźni  ogólnie jestem Wesoły i szczery  dobrze , że pani nie  z pierwszej łapanki  niech się pani napije....        
    • @Berenika97 smutne- jak smutne jest życie
    • @Berenika97 tak, dziękuję
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...