Anna_Maria Opublikowano 12 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 co by nie napisać wszystko- nie tak współczesny peel wie lepiej jak dzielić wyrazy jakie wstawiać frazy co kicz a co git tylko problem mam teraz taki te nowomodne wiersze są jak poatomowe robaki z przerostem formy nad treścią w trendy garniturach waciaki się mieszczą wypasiony obuw słomą dywan ściele a ja obywatele! peele! do grona tegoż się nie umywam lubię wiersz co duszę ukoi gdy diabeł piekielną rozgrzał kapelę i kankana wycina poezję co rozweseli szarobury dzień grudniowy mówiącą słowem ludzkim normalnym bez pseudonowinek i dmuchanych balonów
JacekSojan Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 poezja biesiadna to jednak tylko jeden z gatunków reprezentujących sztukę słowa; nie można spędzić życia tylko przy duserach, fraszkach i satyrach; tylko przy brokułach - czasem trzeba wciąć kapuchę, czosnek, ziemniaka... zamiast narzekać, proszę realizować to, w czym takie upodobanie; a wiersz dobry... :) J.S
Almare Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Ciacho! za formę i treść po co androny pleść przerzutnią gdzieś dawać treść dawać treść tej dzisiaj trzeba wołają usychające drzewa ale by dać trzeba ją mieć tę małą iskrę pożar treść P.S. wiersza problemem nie jest rym ale by treść była w nim rym cym cym
Anna_Maria Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Jacku- dzięki. Jeśli chodzi o jedzenie- dla mnie jest tylko sposobem podtrzymywania życia;-))więc nie wybrzydzam doceniając nawet najsłabszego kucharza bo i jemu czasem jakiś frykas z garnka się wymsknie;-) a z czasem staje się wprawnym kucharzem- Tak naprawdę lubię coś tam sobie napisać, nazywam to wierszydłami, bo zajmują mi tyle czasu przy pisaniu, ile potrzeba na wklepanie je w kompa- zwykła zabawa słowem. Pozdrawiam Almare- taa... są wiersze bez rymów, całkiem zgrabne, gdzieś czytałam...;-))) dzięki za koment--pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi