Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

takie sobie coś

Rekomendowane odpowiedzi

co by nie napisać
wszystko- nie tak
współczesny peel
wie lepiej
jak
dzielić wyrazy
jakie
wstawiać frazy
co kicz a co git
tylko
problem mam teraz
taki
te nowomodne wiersze

jak poatomowe robaki
z przerostem formy
nad
treścią
w trendy garniturach
waciaki
się mieszczą
wypasiony obuw
słomą dywan ściele
a ja
obywatele!
peele!
do grona tegoż
się
nie umywam
lubię wiersz
co duszę ukoi
gdy
diabeł
piekielną rozgrzał
kapelę
i kankana wycina
poezję
co rozweseli
szarobury dzień
grudniowy
mówiącą
słowem ludzkim
normalnym
bez pseudonowinek
i dmuchanych balonów

poezja biesiadna to jednak tylko jeden z gatunków reprezentujących sztukę słowa; nie można spędzić życia tylko przy duserach, fraszkach i satyrach; tylko przy brokułach - czasem trzeba wciąć kapuchę, czosnek, ziemniaka...
zamiast narzekać, proszę realizować to, w czym takie upodobanie;
a wiersz dobry... :)
J.S

Jacku- dzięki. Jeśli chodzi o jedzenie- dla mnie jest tylko sposobem podtrzymywania życia;-))więc nie wybrzydzam doceniając nawet najsłabszego kucharza bo i jemu czasem jakiś frykas z garnka się wymsknie;-) a z czasem staje się wprawnym kucharzem- Tak naprawdę lubię coś tam sobie napisać, nazywam to wierszydłami, bo zajmują mi tyle czasu przy pisaniu, ile potrzeba na wklepanie je w kompa- zwykła zabawa słowem. Pozdrawiam

Almare- taa... są wiersze bez rymów, całkiem zgrabne, gdzieś czytałam...;-))) dzięki za koment--pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Kawiarenka   Na drodze trzeba uważać, niech stopom równo się chadza, gdzie dziury, teren omijaj, o limo nietrudno teraz.   Gdyby upadek się zdarzył,  ten z tych niegroźnych - siniaczek, wstąp do   L i m o n k i   na kawę, herbatą też Cię uraczą.   Klimacik tutaj niebiański, muzyka w tle - uspokaja. Do tego pyszny rogalik, a siniak - już zapomniałeś.        styczeń, 2025
    • @Domysły Monika   Zrównoważona współpraca na kanwie podstawowego bytu, aby nie dochodziło do jakichkolwiek konfliktów o pierdoły życiowe, reszta: według własnych upodobań - pragnień Cielesnych i Umysłowych i Duchowych (CUD - trzy pierwsze litery).   Łukasz Jasiński 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Deonix_ No jak w koniunkcji ze Słońcem, to jest do Ciebie fest przyklejony :) To, że jesteś Rakiem to dla mnie spore zaskoczenie, ale Raki chronią bardzo swoją wewnętrzność więc wielu spraw nie widać (choć rzeczywiście jest w Twoich wierszach pewna księżycowa poświata...). Lew na ASC robi robotę:) prze z kolei na zewnątrz więc permanentny introwertyzm Ci nie grozi :) Ja jestem Wodnikiem (co chyba widać w sposobie mojego pisania ;)) a ASC mam w... Pannie. Więc rewolucje i głód wolności przetykają się u mnie z potrzebą poukładania wszystkiego, jak to lubią Panny :). Słońce Wenus i Merkury właśnie mieszkają u mnie w V domu, także "muszę" ;) tworzyć (po Wodnikowemu, czyli niekoniecznie konwencjonalnie ;)).  Jeśli masz Wenus w Bliźniętach to żaden partner się z Tobą nie powinien nudzić :)  Wiele mi astrologia dała wglądów Pozderki 
    • @Somalija   Niech pani zajrzy do mojego "Cymbała" i komentarzy - może pani znajdzie motywację - inspirację, niedługo wrzucę definicję UNP - wykorzystuję wszystkie możliwości intelektualne.   Łukasz Jasiński 
    • @Laura Alszer ... to fajnie, że przypadła treść, dziękuję za bycie u mnie.... :)   @Alicja_Wysocka ... Ala, kocham motyle... one naprawdę sprawiają, że się uśmiecham. Tak, żyją bardzo krótko, aż szkoda. Dziękuję Ci za zatrzymanie i miłe słowa, o mnie... :) Chyba się wzruszyłam...  Serdeczności i Tobie, dygam w podzięce. Maleńki upominek.. :)       @andreas ... dziękuję za.. ładny.. a z motyla zostały mi.. 'krucze skrzydełka'.. ;) Ładny i zabawny.. "zapach wiosny".   @cura ... dziękuję za dobre słowo.... :)   Gościom... FalCorn... Mariusz Ziółkowski... M_arianna... bardzo dziękuję za ślady czytania.   Zostawiam, grupowe, serdeczne pozdrowienie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...